Dormi si slabesti!

Sunt persoane care afirma sus si tare ca tin o dieta stricta, nu manca carne decat putin, iar despre produse fast-food nu mai incape vorba ca acestea sunt deja trecute pe lista neagra, si cu toate acestea nu reusesc sa slabeasca, de vina este si stresul care le macina putin cate putin. S-a demonstrat ca stresul poate da peste cap echilibrul nutritiv din organism. Cu cat o persoana vrea sa slabeasca mai mult si constientizeaza ca are o reala problema in ceea ce priveste greutatea, atingerea scopului propus devine anevoioasa.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De aceea relaxarea este esentiala cand doresti sa slabesti, trebuie sa respecti regulile din dieta si lasi organismul sa se obisnuiasca cu noile schimbari, si cu timpul vei vedea ca si numarul de kilograme este tot mai mic, dar este nevoie de rabdare, iar stresul nu are ce cauta in aceasta poveste. Deci am inteles ca inainte de toate daca vrem sa slabim trebuie sa gasim remedii sa inlaturam stresul din vietile noastre. Si totusi cum ar fi sa slabesti in timp ce dormi?
Astfel, conform unor studii recente, lipsa de somn a fost asociata cu luarea in greutate. Dar, pierderea in greutate se obtine printr-o dieta echilibrata, sanatoasa si un program de exercitii, nu-i asa?

 

Ce trebuie sa faci ca sa slabesti prin somn? Sa dormi cel putin sapte ore si jumatate! Pentru acele persoane care nu au o viata agitata, un job stresant, acest lucru nu pare greu, dar pentru acei oameni care cu greu reusesc sa “fure” cateva ore de somn si asta din cauza stresului, grijilor si muncii obositoare de la serviciu, regula impusa in acest plan de slabit este greu de respectat.

 

Intr-unul din studii s-a luat in considerare numai impactul orelor de somn asupra organismului uman si s-au exclus din calcul dieta si programul de sport, s-a vrut sa se stabileasca de la bun inceput daca prin somn poti slabi. Si, ghicesti ce s-a intamplat? Subiectii inclusi in program au slabit. Suna bine, nu? Studiul a durat 10 saptamani, la finalul caruia unul dintre subiecti a slabit aproximativ 7 kilograme.
Nenumarate studii au scos la iveala faptul ca prea putine ore de somn creste riscul  de a lua in greutate.

 

In decursul unui studiu, care a durat 16 ani de zile, realizat pe aproximativ 70.000 de femei, cercetatorii au descoperit ca acele femei care au dormit cinci ore pe noapte sau chiar mai putin de atat prezentau un risc cu 30% mai mare de a lua in greutate. Si conform cercetatorilor aceste femei puteau lua in greutate si 14 kilograme, fata de acelea care dormeau mai mult.  De fapt unul dintre cercetatori a sustinut ca lipsa de somn este adevarutul motiv pentru care in America se inregistreaza atatea cazuri de obezitate.

 

Tags:
hormoni de crestere
metabolizarea grasimilor
somn
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Ramona
    1. Ramona 10.06.2009 11:53

    Super informatie! Eu dorm foarte putin ,cam sase ore pe noapte si acum stiu de ce nu slabesc . Multumesc !

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare