Educatia scade riscul bolilor de inima?

Secrete 08.01.2010 Madalina Stama

Si ca sa le aratam carcotasilor dintre noi ca realitatea sta intocmai cum spunem, precizam ca un nou studiu arata ca acele persoane care au beneficiat de multa educatie prezinta un risc scazut de a suferi la un moment dat in viata din pricina afectiunilor la inima.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru a obtine un raspuns cert in ceea ce priveste conexiunea ce s-ar putea naste intre nivelul de educatie si riscul dezvoltarii bolilor de inima, expertii au inclus in cadrul studiului 14.000 de persoane sanatoase tun si 12.000 de suferinzi de inima. Subiectii au fost alesi de asa maniera incat varstele lor sa fie similare. In plus, au fost selectionati din 52 de tari straine.

 

Concluzia? Riscul dezvoltarii bolilor de inima era strans legat de nivelul de educatie din toate tarile, din care erau subiectii, mai ales din cele puternic industrializate. Cercetatorii au fost umiti sa descopere ca pana si unii factori ca varsta si stilul de viata chiar daca sunt luati in considerare tot nu pot schimba rezultatul studiului.

 

Iata de ce, persoanele cu un nivel scazut de educatie (persoane cu opt clase) prezinta un risc cu 31% mai mare de a suferi de un atac de cord la un moment dat in viata, comparativ cu aceia care au beneficiat de educatie suplimentara. Nu prea e cinstit, nu? Oamenii de stiinta sunt de parere ca factorul ce a influentat acest rezultat sta in capacitatea de intelegere a persoanelor educate de a se feri de bolile de inima, prin adoptarea unui stil de viata sanatos (dieta si sport) in timp ce, sarmanii care nu au avut norocul unei educatii bogate nu cunosc metodele de reducere a riscului bolilor de inima. Cu alte cuvinte, persoanele educate inteleg mai usor cauzele producerii unui atac de cord, ca de altfel si ce presupune o viata sanatoasa.

 

Tags:
dietetic
dietetik
educatie
boli de inima
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare