Fara mahmureala in vacanta de Paste

Incepand de ieri alcoolul curge valuri pe gaturile petrecaretilor care se bucura de minivacanta de 1 mai si Paste. La mare, la munte, la gratar si la petrecere, sticlele de apa nu prea isi fac loc in meniul oamenilor. E de inteles ca ai nevoie sa petreci dupa atatea zile de munca, dar nu te gandesti ca daca bei peste limita, nu mai ai conditia necesara pentru a te bucura de vacanta? Noi spunem: Fara mahmureala in vacanta de Paste! Si iti si aratam cum e posibil.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mic dejun anti-mahmureala

Mahmureala se alunga cu ceaiuri. Incepe musai cu un ceai de ghimbir care calmeaza durerile de stomac specifice mahmurelii. Ghimbirul reuseste sa combata cu succes greata. Chiar daca nu ai chef sa mananci nimic, incearca sa ciugulesti dintr-o omleta. Ouale contin taurina care reface ficatul pus pe butuci de prea multele bauturi alcoolile ingerate. Presara multa verdeata in omleta cu pricina ca sa iti asiguri si un nivel ridicat de antioxidanti.

 

 

Ia multivitamine

In dimineata de dupa betie e musai sa arunci o tableta efervescenta intr-un pahar cu apa. Ai grija sa includa vitamina B12 si potasiu pentru ca ai nevoie de electroliti. Daca nu ai nici o tableta efervescenta, mananca o banana.

 

Hidrateaza-te cu apa

 

Am invatat de la prietena mea, Ana. Secretul este sa bei o sticla de apa la un cocktail. Alternand apa cu alcoolul previi deshidratarea si implicit aparitia durerilor de cap. Tesuturile din jurul creierului sunt alcatuite in mare parte din apa, cand bem, se deshidrateaza si isi reduc volumul, astfel ajung sa creeze o presiune constanta in cap.

Poti scapa de mahmureala cu bors.

 

Mananca sanatos inainte de a bea

 

Nu argumentati cu faptul ca berea e considerata aliment. Caloriile care plutesc in halba nu reprezinta o cina copioasa. E simplu de retinut: daca bei pe stomacul gol, alcoolul se va absorbi mult mai rapid asa ca nu omite o masa punctata de carbohidrati. Unele studii arata chiar ca un stomac plin poate mentine un nivel scazut de alcool in sange.

Daca vrei sa scapi de mahmureala in minivacanta de Paste, arunca un ochi pe Greatist.com.

 

 

Tags:
Fara mahmureala in vacanta de Paste
borsul te scapa de mahmureala
ceai de ghimbir
remedii mahmureala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Cel mai bun remediu pentru raceala Afectiuni

    Cel mai bun remediu pentru raceala

    09.07.2013

    Indiferent de anotimp, raceala reuseste sa isi faca simtita prezenta, adusa ba de aerul conditionat, ba de o ploaie mai rece, un coleg de la serviciu sau, cel mai des, de vremea neprietenoasa. Daca...

    mai mult
  • Ceai de ghimbir Sfatul zilei

    Ceai de ghimbir

    27.10.2011

    Ceaiul de ghimbir este un rasfat. In plus este un imens serviciu pe care il faci pentru sanatatea ta, pentru ca, pe langa gustul placut si exotic, ceaiul de ghimbir este o sursa de vitamine si...

    mai mult
  • Revino-ti din mahmureala Sfatul zilei

    Revino-ti din mahmureala

    07.03.2010

    Lamaia te pune pe picioarele proprii – Ai baut al naibii de mult ieri seara si acum te simti prost. Fizic zic. Normal, poveste clasica. Insa hai sa vedem cum te pui pe picioare, sa nu te ia...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare