Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un rasfat. In plus este un imens serviciu pe care il faci pentru sanatatea ta, pentru ca, pe langa gustul placut si exotic, ceaiul de ghimbir este o sursa de vitamine si minerale.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Te poti bucura de beneficiile ceaiului de ghimbir fie alegand ceaiul la pliculete, din ghimbir uscat si macinat, imbogatit cu lamaie sau poti folosi ghimbir proaspat. Varianta la pliculete se prepara ca orice alt fel de ceai, prin infuzare, cateva minute. Dar adevaratul ceai de ghimbir, unde toate calitatile si aromele acestei radacini miraculoase sunt puse in valoare este ceaiul din ghimbir proaspat.

Cum il prepari? Spala bine o radacina proaspata de ghimbir. Da radacina prin razatoarea cu gauri mari. La o cana de ceai ai nevoie de circa doua lingurite cu varf de razatura de ghimbir. Pune aceata cantitate intr-un vas, adauga o cana si jumatate de apa rece si pune la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca, acopera si lasa la foc mic inca 10 minute. Ceaiul rezultat este foarte aromat, usor iute, dar placut la gust. Poti adauga miere si suc de lamaie. Restul ghimbirului ras se poate pastra in congelator in cantitati portionate pentru o cana de ceai, ca sa-l ai usor la indemana. Ghimbirul inghetat se pune direct in apa la fiert.

Ceaiul de ghimbir este o excelenta sursa de vitamine din grupul B, dar si vitamina C si A si de minerale: magneziu, potasiu, cupru, mangan si o cale prin care iti poti asigura o parte importanta din antioxidantii necesari combaterii efectelor radaucalilor liberi.

Ceaiul de ghimbir este foarte util in combaterea problemelor intestinale, a racelii, avand in plus capacitatea de a stimula imunitatea. Asta a fost! Ma duc sa-mi fac un ceai de ghimbir! 

Tags:
Ceai de ghimbir
antioxidanti
minerale
vitamine
ghimbir
lamaie
miere
imunitate
vitamina B
vitamina A
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare