Genul de mic dejun care nu trebuie sa-ti lipseasca daca vrei sa-ti sculptezi corpul

Diete clasice 19.04.2018 dietetik
Nu te poti astepta sa slabesti si sa ai energie pe tot parcursul zilei daca sari peste micul dejun. Lipsa timpului liber nu este o scuza. Poti sa-ti pregatesti cu o seara inainte micul dejun in caserole inchise bine ermetic si asa te asiguri ca-ti iei zilnic cea mai importanta masa din zi. Ce nu stiu multe persoane este ca dimineata avem voie sa consumam exact ce ne place fara a ne fi frica ca ne ingrsam. Acest lucru este posibil pentru ca metabolismul este mai accelerat in prima parte a zilei, iar tot restul zilei iti vei lua energia din micul dejun. Poti manca ce-ti place, dar cu moderatie daca este vorba de ceva mai putin sanatos sau poti abuza de alimentele sanatoase. La micul dejun avem nevoie de fructe, lactate, branzeturi, smoothieuri, seminte, cereale, iaurturi, omleta si diverse tipuri de sandvisuri.
 
Exista intr-adevar strict anumite alimente bune de consumat dimineata, care ajuta la slabit fara sa tii o dieta anume si fara macar sa faci sport. Partea buna este ca le poti consuma zilnic fara sa te plictisesti din cauza repetivitatii. In categoria aceasta de alimente intra taratele de ovaz, kefirul, iaurtul grecesc, avocado, fulgii de ovaz si sandvisurile vegane. Pot fi consumate ca atare sau combinate intre ele, folosind si diverse legume, verdeturi, indulcitori naturali si asa mai departe.
 
Astazi vom vorbi despre cel mai la indemana mic dejun pe care il poti lua. Nu necesita multa pregatire, ingredientele se gasesc tot timpul anului si sunt foarte accesibile, iar gradul de satietate este destul de ridicat. Este vorba despre hrisca si sa stii ca este printre cele mai eficiente mancaruri pentru slabit. In plus, iti imbunatateste sanatatea la modul general. Vei scapa de problemele cu glicemia, toxinele corporale, probleme digestive precum balonarea sau constipatia si vei favoriza mai bine absorbtia nutrientilor. 
 
Cand vine vorba de curatarea colonului este poate cea mai eficienta mancare. Sa nu uitam ca la nivelul colonului se acumuleaza de-a lungul anilor kilograme de toxine, respectiv nu mai putin de 12 kilograme. Rezidurile care nu au fost eliminate fermenteaza, blocheaza intestinele, absorbtia nutrientilor si produc diverse daune.
 
 
Specialistii in nutritie asigura ca micul dejun pe baza de hrisca este cel mai bun cand vine vorba de slabire si poti pierde in 10 zile pana la 4-5 kilograme fara pic de efort sau dieta anume. Hrisca este o mancare destul de complexa din punct de vedere nutritional si nu ai voie sa-ti lipseasca din alimentatie. 
 
 

Cum trebuie sa consumam hrisca la micul dejun?

 

Ideal este un mic dejun cat mai curat si rapid preparat. Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:
 
  • 2-3 linguri de fulgi de ovaz sau tarate de ovaz (musli iti recomant mai rar, pentru ca are in compozitie ceva mai multe zaharuri)
  • Cateva linguri de hrisca
  • 1 cana de kefir organic sau iaurt grecesc
  • 1 lingura de seminte de in
  • 1 lingura de pudra de cacao sau scortisoara sau nucsoara
  • O mana de prune carnoase (poti cumpara sau poate ai in congelator) – acestea nu se fierb si nici nu se consuma simplu, ci peste ele se pune apa clocotita si trebuie sa stea asa 10 minute, dupa care se scot
 
Ai nevoie de un bol mare si adanc in care sa pui toate ingredientele si sa le amesteci bine intre ele pentru a se forma o pasta pufoasa cu ajutorul kefirului. Poti lasa hrisca la frigider vreo 15 minute ca sa-ti racoreasca stomacul. Daca o prepari seara, dimineata vei avea cel mai racoritor mic dejun.
 
 

Exista parti negative?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cu greu le pot numi parti negative. Nu-ti pui in pericol sanatatea sub nici o forma, asta e clar si nici nu trebuie sa ceri parerea medicului sa consumi hrisca daca suferi de vreo afectiune comuna. Este o masa inofensiva, care lucreaza ca un probiotic natural la nivelul intestinelor si ne va aduce multe beneficii. Cei care si-au format un obicei in ceea ce priveste acest mic dejun au spus ca rezultatele se pot observa inca din prima saptamana, ceea ce este minunat. 
 
Singurul mic impediment ar fi o usoara senzatie stranie la stomac in primele 2-3 zile, dar vei vedea ca va disparea cand te vei obisnui cu acest mod de curatare a sistemului digestiv.
 
 
 

 

Tags:
mic dejun
iti sculptezi corpul
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare