Gogosile te baga in depresie

Depresia nu este cauzata doar de probleme materiale sau de relatii defectuoase de cuplu. Expertii au facut o lista cu diverse cauze care tin de stilul nostru de viata. Afla ca pana si gogosile te baga in depresie.

Ai crede ca te simti mai bine dupa ce mananci ceva dulce, atunci cand esti intr-o dispozitie proasta. Ei bine, afla ca te inseli. Starea ta de dispozitie e influentata direct de alimentarea constanta cu energie. Specialistii citati de Daily Mail spun ca in fruntea listei de alimente care induc buna dispozitie se afla cerealele integrale si ciocolata cu peste 85% cacao.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vestea proasta este ca in lista cu factori care cauzeaza depresia se afla si caldura excesiva. Mai avem 2 luni de vara. Asadar trebuie sa ne protejam si de insolatie si de depresie. Exista o terorie potrivit careia, in momentul in care este prea cald, corpul reduce productia de hormon tiroidian, ceea ce se traduce prin lipsa de energie.

 


Mai am inca un argument contra fumatului. Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne anunta ca fumatul ar putea spori riscule de depresie severa cu 93%. Explicatia este urmatoarea. Chiar daca nicotina stimuleaza eliberarea dopaminei, substanta din creier responsabila cu buna dispozitie, acest lucru favorizeaza incetinirea mecanismului prin care creierul isi produce dopamina necesara, astfel ca pe termen lung, cantitatea este mai mica.

Si operatiile estetice sunt responsabile cu producerea depresiei. Studiile arata ca oamenii care au suferit astfel de interventii, pot suferi de depresie chiar si la doi ani dupa operatie. In plus, femeile sunt de trei ori mai predispuse la sinucidere, iar toti cei care au trecut printr-o interventie de acest fel sunt de trei ori mai predispusi sa moara din cauza unor activitati autodistructive, cum ar fi bautul in exces.

Pe tine ce te deprima?

Tags:
Gogosile te baga in depresie
cauze depresie
cacao
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare