Inlocuitori naturali ai zaharului

Sa fim sinceri : cei mai multi dintre noi au o slabiciune cand vine vorba despre dulciuri. Daca ar fi dupa mine, as tine trei bomboane ascunse sub perna si o ciocolata pe noptiera. Noroc ca sunt putin prevazatoare si ma sperie perpectiva unor kilograme care vor navali peste mine dupa un astfel de regim nesanatos. Dar nici nu putem trai o viata fada. Iata de ce am cautat indulcitori naturali ai zaharului si i-am gasit.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mierea

 

Delicioasa miere este un aliment bun la toate. In afara faptului ca da savoare mancarurilor sau da o nota de savoare dressingurilor din salate, este si un medicament bun la toate. O lingurita cu miere are doar 22 de calorii asa ca poti sa o folosesti, ca energizant natural de fiecare data cand ai nevoie. Poate inlocui cu succes zaharul in orice ati gati insa tineti minte ca puteti inlocui nu mai mult de o treime din cantitatea de zahar cu miere. Altfel devine totul exagerat de dulce. Idei de retete cu miere puteti gasi aici.

 

Sarea

 

Stiu ca pare bizar dar expertii consultati de Prevention.com o recomanda ca inlocuitor natural al zaharului. Un praf de sare poate sublinia mai mult senzatia de dulce din multe mancaruri, in special din cele care contin fructe proaspete. Asa ca inainte de a adauga zahar in smoothie-ul pe care te pregatesti sa il savurezi, presara putin sare.

 

Morcovi trasi in tigaie

 

Iti amintesti ca reteta bunicii pentru sosul de paste includea zahar ? Inlocuieste-l cu morcovi trasi in tigaie. Indulcitorul natural pe care il contin este suficient pentru a da savoarea pastelor pe care le pregatesti, in plus iti ofera o doza buna de vitamina A si beta-caroten. Pentru ca ne plac morcovii la nebunie, avem multe retete pe site.

 

Tags:
Inlocuitori naturali ai zaharului
sare
indulcitori
miere
morcovi
dieta eficienta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare