Invata sa inoti corect voiniceste

Multe persoane care merg la bazin inoata intuitiv, fara sa stie cateva reguli de baza. Daca nu-ti permiti sa platesti un antrenor personal, trebuie sa citesti intai despre pozitia corpului, a mainilor, a capului si mai ales cum respiri si apoi sa pui in practica.
 
Stilul crawl, care se mai numeste inotul liber sau inotul voinicesc, iti permite sa inoti rapid si sa-ti tonifiezi, in acelasi timp, bratele, umerii, picioarele, pieptul si abdomenul. 
 
Pozitia corpului trebuie sa fie in linie dreapta, iar pentru a pastra aceasta postura poti sa urmaresti linia de pe fundul bazinului.  Trupul trebuie sa fie aproape de suprafata apei. Atentie! Acel "aproape" conteaza foarte mult, caci daca inoti cu picioarele spre fund, vei pierde din viteza, iar daca vei inota cu ele la suprafata, izbind eventual apa si creand o mini-fantana arteziana, vei obosi foarte repede. 

 
Pozitia capului va fi cu fata in apa. Nu cu tot capul la fund, nici cu tot capul la suprafata. O sa scoti fata in apa atunci cand trebuie sa respiri, dar asta vei face prin rasucirea capului. Atunci cand schimbi mana in timp ce inoti, incearca sa rasucesti doar corpul, nu si capul.
 
 
Daca te-ai lamurit ce faci cu corpul si cu capul, acum ce faci cu mainile? Simplu: Intri cu palma in apa, cu degetele adunate. Iar cu picioarele? Le tii drepte, cu varful intins si fa miscari scurte si repezi, caci acestea te vor ajuta sa te deplasezi cu viteza. 
 
Respiratul se face la doua sau la trei brate. Atunci cand trebuie sa repiri, intoarce fata in exterior, in dreptul mainii ridicate, avand urechea pe brat si obrazul in apa. 
 
 
Tags:
inot
voiniceste
crawl
bazin
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare