Mentine-ti tenul frumos

Cheia unui ten sanatos e un amalgam de lucruri. In primul rand conteaza ce fel de produse cosmetice folosesti. Stralucirea tenului e data apoi de ce mananci, cat sport faci si cat de stresata esti. Mentine-ti tenul frumos tinand cont de toate acestea si pune-te pe treaba.

Marea lupta se da de fapt cu radicalii liberi, aceste molecule instabile care sunt inamicul numarul unu al pielii. Lasati de capul lor se apuca sa atace celule sanatoase din organism printr-un proces numit oxidare. E exact acelasi proces pe care il vedem pe marul muscat si lasat in aer liber. Ei bine, soarele, fumul de tigara, poluarea si dieta nepotrivita maresc productia de radicali liberi. Si noi trebuie sa o micsoram.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Din fericire, corpul nostru produce antioxidanti asa ca noi trebuie doar sa stimulam productia moleculelor care ne salveaza practic pielea si implicit tenul.

Femeile au folosit de-a lungul secolelor alimente in masti pe care le-au tot pus pe ten. De la masca de oua si ulei de masline, pana la masca de castraveti. Dar stiati ca alimentele pe care le mancam ajuta pielea chiar mai efficient decat daca le-am folosi ca masti ?

Mentine-ti tenul sanatos cu o dieta  variata! Cercetatorii australieni de la Monash University au descoperit ca persoanele care mananca in principal fructe, legume si peste au foarte putine riduri. In schimb cele care mancau carne, unt si lactate pline de grasimi dar si multi cartofi, prezentau enorm de multe riduri.

Mentine-ti tenul sanatos cu ajutorul vitaminelor E si C. Studiile au demonstrat ca pot proteja tenul de efectele nocive ale soarelui. Vitamina C este extrem de utila in sinteza colagenului, proteina care tonifica pielea. O gasiti citrice, cartofi, rosii si ardei.

Tenul sanatos are nevoie si de acizi grasi. Mai multe studii au demonstrate ca acizii grasi omega 3 pot lupta cu radicalii liberi care imbatranesc tenul. Ii gasiti in somon, ton si nuci.

 

Orice am face, tot la ceai ajungem. La ceaiul verde care este o excelenta sursa de antioxidanti. Acestia sunt atat de eficienti incat lupta chiar si cu celulele canceroase care afecteaza pielea, arata un studiu realizat de cercetatorii din Arizona.

Un alt antioxidant puternic este vitamina A. De altfel sta la baza unor produse cosmetice care contin retinoizi. Un studiu recent a demonstrate legatura dintre nivelul de vitamina A din sange si nivelul de hidratare al pielii. Cu cat exista mai multa vitamina A in sange, cu atat pielea era mai hidratata si moale. O gasesti in fructele portocalii, rosii si galbene, de exemplu : morcovi, cartofi dulci si rosii.

Mentine-ti tenul frumos si tine ridurile cat mai departe. Poti face asta!

Tags:
Mentine-ti tenul frumos
antioxidanti
radicali liberi
riduri
colagen
vitamina A
vitamina E
vitamina C
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare