O rezolutie mica cu schimbari uriase

Fitness 28.12.2015 Dana Lazar

 Nu imi place sa imi propun lucruri nemaipomenite pentru noul an. Pentru ca, de multe ori, sunt propuneri facute in van. Cum ar fi sa mananc numai mancare sanatoasa. Sau sa fac sport zilnic.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Insa imi pot propune lucruri mici, mai usor de atins. Dar cu impact mare asupra vietii mele. Si pentru anul care vine imi propun sa imi controlez postura, sa stau drept.

De ce este important sa stai drept

 

1.       Ai  mai multa energie

Daca stai drept atunci diafragma poate lucra mai usor si ai fara mult efort tot aerul de care ai nevoie. De asta te si scoli lipsit de energie de la calculator – pentru ca acolo tendinta este sa te apleci in fata, ceea ce ingreuneaza respiratia. Si fara oxigen si creierul are de suferit, de asemenea.

 

2.       Arzi mai multe calorii

 

Ca sa arzi calorii ai nevoie de oxigen. Si acesta este aduc in corp prin respiratie. O postura buna nu impiedica respiratia. Acesta este si unul din motivele pentru care atletii au performante mai bune decat tine – ei stiu cum trebuie sa stea astfel incat sa nu oboseasca fara rost. O postura buna inseamna mai putina durere si o silueta mai slaba.

 

3.       Ai mai putine dureri de cap

Daca te doare capul in mod regulat este foarte posibil sa fie de vina postura corpului. Cel mai probabil tii capul si umerii mult prea in fata si asta duce la un gat inflexibil si in cele din urma la dureri de cap.

 

4.       Ajuti articulatiile

Nu este nicio placere sa nu ai articulatiile mobile. Asta inseamna doar ca devii mai sedentar si mai morocanos. Si o postura proasta pune articulatiile la gra incercare. In plus, daca ai postura buna articulatiile vor simti asta ca si cum ai fi scapat de cateva kilograme. Daca te simti mai usoara ajungi sa fii mai usoara.

 

5.       O stare buna de spirit

Cercetarile au aratat ca oamenii care stau in picioare au tendinta de a se simti mai entuziasti si puternici decat cei care se arunca la intamplare pe ceva. Daca esti sleampat atunci ai tendinta de a fi nervos, ostil, pasiv, somnoros.

Tags:
postura
energie
drept
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare