De ce e bine ca femeile sa bea bere

Un nou studiu a aratat ca femeile pot preveni durerile artritei reumatoide printr-un leac foarte la indemana: berea. Artrita reumatoida afecteaza mai mult femeile decat barbatii, varsta la care apare fiind intre 20 si 30 de ani. Aceasta boala este o forma de artrita care are legatura cu disfunctiile sistemului imunitar. 

Potrivit cercetatorilor, consumul moderat, pe termen lung de alcool poate reduce dezvoltarea artritei reumatoide la femei.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In general, consumul moderat a alcoolului, sub orice forma, a redus riscul cu aproximativ 21 la suta, dar consumul moderat de bere (intre 2 si 4 beri pe saptamana), reduce riscul cu o treime

Studiul a fost realizat in doua etape. Prima a inceput in 1976 si a vizat 121.000 de femei, iar al doilea a inceput in 1989 avand ca subiect 116.000 de femei.

Femeile au fost intrebate, o data la doi ani, despre starea de sanatate si stilul de viata si o data la patru ani despre consumul de alcool. Rezultatele studiului au fost publicate in primavara anului 2014, in revista Artrita si Reumatism. 

 
Insa beneficiile pentru sanatate ale berii nu se opresc aici. Are proprietati anti-cancer, reduce riscul aparitiei de boli cardiovasculare, previne formarea de pietre la rinichi, imbunatateste functia creierului, diminueaza riscul de accident vascular, intareste sistemul osos, regleaza tensiunea arteriala si ajuta la curatarea tractului gastrointestinal. Mai mult de atat, tine cont ca bauta moderat, berea creste durata de viata.
 
Ce nu stiai despre bere
 

1. Temperatura optima pe care trebuie sa o aiba berea pentru maxima placere este intre 4 si 6 grade Celsius. Cea neagra poate fi bauta mai calda, dar exista si bere care se bea usor incalzita.

2. Un praf de sare pus in bere, o indulceste.

3. Pentru o baie revigoranta adauga continutul unei sticle de bere, in apa de baie.

4. Spala-te pe cap cu bere, dupa ce ai incalzit-o pana la fierbere pentru a evapora alcoolul. Adauga sampon si vei avea cel mai stralucitor par. Clateste-te bine!

5. Combinatia dintre o jumatate de cescuta de bere si o lingura de miere face minuni pentru tenul obosti si cenusiu. Inchide porii si lasa pielea fina si catefelata.

6. Berea este liantul perfect pentru aluaturi. Merge in loc de apa si lapte, iar coca preparata astfel o sa fie pufosa si foarte aromata. Berea este ideala in aluatul de clatite. La prajit alcoolul se evapora si vei avea cele mai fine si mai delicate clatite

7. Carnea se poate marina in bere, mai ales in bere neagra. Berea fragezeste carnea fara sa-i schimbe gustul.

8. In supele si ciorbele de carne un pahar de bere, adaugat aproape de final, sporeste aroma si gustul.  

In ceea ce priveste caloriile, 500 de mililitri de bere au circa 150 de calorii. Berea cu mai mult alcool are, evident, mai multe calorii. Spre utila comparatie sa spunem ca sucurile carbo-gazoaze au de doua ori mai multe calorii. Afla si mai multe despre bere, aici.

Tags:
bere
artrita
femei
sanatate
8 motive sa bei bere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare