Alimentatia potrivita pentru femei

Stil culinar 28.01.2019 dietetik
Alimentatia sanatoasa se recomanda oricui, fie ca este vorba de barbati sau femei de toate varstele, doar ca in ceea ce le priveste pe femei, unele alimente sunt mai mult sau mai putin recomandate. In principiu, medicii recomanda cat mai multe legume, fructe, verdeturi si lichide, dar in ceea ce priveste femeile conteaza foarte mult ce alimente adauga la cele recomandate de medici si nutritionisti. Ele trebuie sa acorde o atentie deosebita regimului alimentar, mai ales ca se confrunta cu mai mult tesut gras comparativ cu barbatii care sunt mult mai norocosi din acest punct de vedere. Plus de asta, femeile se confrunta mereu cu oscilatii de greutate din cauza dezechilibrelor hormonale din anumite momente ale vietii si prezinta anumite sensibilitati corporale. Putem mentiona sanii aici, colonul si asa mai departe. 
 
Ce nu stiu unele femei este ca exista alimente care seamana perfect cu anumite parti ale corpului. Cu siguranta nu este nimic intamplator! Daca este sa tai pe jumatate unele alimente vei descoperi ca seamana cu sistemul reproducator femeiesc, altele cu structura sanilor si asa mai departe. Dar vei descoperi mai multe in randurile urmatoare!
 
1.Rodia pentru artere sanatoase
 
Are un gust usor acrut si este ideala pentru femei si asta pentru ca are in compozitie o cantitate enorma de vitamina C, antioxidanti si multi alti nutrienti necesari. Daca este sa cureti o rodie vei observa ca semana cu arterele, iar femeile sunt cele mai predispuse cand vine vorba de afectiuni circulatorii si cardiovasculare. Putem mentiona aici cheagurile de sange, varicele, picioarele umflate, oscilatii ale tensiunii arteriale si etc. Trebuie sa mentionam ca o cantitate impresionanta de vitamina C este benefica pentru a scadea riscul cancerului la san. Rodiile trebuie consumate destul de des pentru beneficii.
 
 
 
2.Rosiile pentru sani sanatosi
 
Daca este sa tai o rosie pe jumatate sau rondele subtiri vei observa acelasi aspect ca si la structura sanilor, pe care ai vazut-o de multe ori in cartile de anatomie. Gratie culorii puternice de rosu sunt bogate in antioxidanti foarte puternici care protejeaza nu doar sanii, ci intreg organismul de factorii externi. Poti abuza de rosii, dar alege-le in special pe cele de tara!
 
 
3.Avocado pentru un organism perfect functional
 
Nu doar ca a cunoscut o popularitate imensa in ultimii ani, dar daca este sa tai pe jumatate un avocado vei observa ca seamana cu aparatul reproducator femeiesc. Plus de asta, contine toti nutrientii necesari pentru un creier sanatos si ovare sanatoase. Contine acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6 la fel ca si pestele si fructele de mare, grasimi cunoscute pentru beneficiile uimitoare asupra creierului. Vei avea o memorie mai buna si te vei putea concentra mult mai bine. Nu ezita sa-l consumi zilnic la salate si guacamole. 5 salate guacamole aici!
 
 
4.Ardeiul gras rosu protectia organismului
 
Spre deosebire de ardeiul de alte culori, acesta contine chiar mai multi nutrienti, care sunt si in cantitati impresionate. Daca consumi ardei rosu este ca si cum ai consuma cele mai complexe si sofisticate vitamine si minerale de la farmacie. In plus, ardeiul rosu ajuta si la prevenirea ridurilor si atenuarea celor noi, dar trebuie sa-l consumi destul de des. Iata 2 salate coreene cu ardei gras aici!
 
 
5.Carne ideala pentru femei
 
Evident, se recomanda tuturor carnea slaba, dar femeile au nevoie de multi acizi grasi sanatosi de calitate care sa fie absorbiti de organism, asa ca li se recomanda somon salbatic, fructe de mare, ton in apa, hering, midii, in special, macrou si pastrav. Consuma carnea in moduri sanatoase, adica marinare, grill, fierbere sau la cuptor. O palma de carne este suficienta la o masa, iar in rest sa predomine legumele si verdeturile.
 
 
6.Leguminoase pentru digestie si colon
 
Acestea sunt foarte bogate in fibre si trebuie sa le consumi cam de 4 ori pe saptamana. In plus, o silueta frumoasa si subtire se obtine daca ai o digestie buna, iar leguminoasele reprezinta metoda usoara. Poti consuma linte, naut, fasole rosie, fasole neagra, fasole pestrita, porumb la conserva, etc, dar combinate mereu cu lichide si salate de cruditati fara masura.
 
 
7.Fructe uscate pentru bolile de oase si retentie de apa
 
Sunt foarte bogate in potasiu si magneziu, ajutandu-te sa scoti sarea din organism si sa scapi astfel de retentie. In plus, contin si mult calciu deci vei preveni osteoporoza.
 
 
 
 
 

 

Tags:
femei
alimentatia
alimentatie femei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare