Pastreaza-ti zambetul si iarna

Week-end-ul care tocmai s-a incheiat a fost o adevarata provocare. Lumina putina si cerul gri mai aveau putin si ma aruncau in cea mai neagra depresie de iarna care ar fi putut exista. Din fericire stiu cum pot sa imi pastrez zambetul si iarna asa ca am luat toata vremea nefavorabila si am intors-o in favoarea mea. Si da,am iesit prin zapada ca sa ma vad cu prietenii in loc sa ma refugiez intr-un colt intunecat in casa.

Dati de-o parte depresia de iarna ca sa nu pierdeti atat de multe lucruri frumoase.Am facut o lista de trucuri testate pe propria-mi piele.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Dormiti mai mult

 

Iarna ziua este mai scurta asa ca ar trebui sa iti obisnuiesti organismul sa se odihneasca mai mult. Nu munci in exces, tine luminile aprinse in casa la intensitate medie si permite-i corpului sa intre intr-o stare placuta de semi-hibernare. Daca iti creezi un sanctuar al somnului in dormitor, cu multe paturi pufoase si perne moi, vei intra imediat in lumea viselor. Odihna e cea care te va ajuta sa tii depresia departe.

 

Bea mult ceai

 

De musetel, Earl grey, oolong, ceai alb sau rosu – oricare ar fi preferatul tau, bea-l in exces pentru ca beneficiile sunt multiple. Daca vrei sa iti fie cald si sa tii la distanta raceala, bea ceai verde. Iti imbunatatesti nivelul de antioxidanti din organism si reduci riscul de atac cardiac daca bei trei cesti de ceai negru in fiecare zi. Medicii sustin ca ceaiul este la fel de hidratant ca si apa asa ca nu conteaza ce aroma preferi, pune ibricul pe foc si lasa ceaiul sa te invaluie cu aromele lui benefice.

 

Foloseste condimente

 

Daca iarna ne refugiem in camara cu comfort food macar haideti sa adaugam niste condimente care sa dea savoare mancarurilor. Coriandrul este un condiment de baza in dietele ayurvedice si este utilizat pentru digestie. Medicii naturisti sugereaza sa folosim nucsoara cand ne condimentam mancarea pentru ca aceasta faciliteaza somnul. In fine, turmericul este ideal pentru persoanele depresive sau pentru cele care au fluctuatii de stari.

 

Mergi la sauna

 

Daca ti se face dor de arsita verii si nu ai bani sau timp sa dai o fuga pe o plaja exotica, nu iti ramane decat sa mergi la sauna. Nu aduce neaparat un beneficiu medical dar la nivel psihic sauna este indicata daca vrei sa te relaxezi, scriu specialistii citati de Huffingtonpost. De ce e bine sa mergi la sauna, afli din articolul de pe Dietetik.

 

Rasfoieste o carte

 

De cand nu ai mai avut timp sa citesti ceva? Te ajuta sa iti mentii imaginatia si creativitatea in priza si sa recuperezi lista de lecturi pe care o amani de atat de multa vreme. Nu te mai uita in exces la televizor, mai bine citeste o carte buna. Cu ocazia asta reusesti sa te detasezi de toate gandurile care te apasa.

Pastreaza-ti zambetul si iarna si nu iti petrece timpul asteptand zilele insorite. Depinde numai de tine.

 

Tags:
Pastreaza-ti zambetul si iarna
regim de viata sanatos
ceai verde
depresie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare