Renunta la sucurile acidulate

Din pacate pentru noi, posesorii organismelor afectate de consumul de bauturi carbogazoase, sucurile cu bule sunt la putere. Nu neg ca sunt delicioase, departe de mine gandul ! Subliniez doar pericolul care ne paste, in timp ce galgaim satisfacuti ca in reclamele de la televizor. Asa ca vin cu un sfat : renunta la sucurile acidulate!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nutritionistii atrag atentia ca afectiunile digestive cauzate de sucuri se vad in timp. Odata cu valurile de bauturi carbogazoase ce ni se sparg in stomac, creste si aciditatea gastrica si implicit apar balonarile.

Mai mult, lichidele de tipul acesta care contin cafeina sau zahar cresc starile de nervozitate si agitatie, tintuindu-te cu ochii pe pereti intreaga noapte.
Renunta la sucurile acidulate, pana nu ajungi sa faci cancer pancreatic.

Sucurile acidulate, sunt bogate in zahar si nu fac decat sa creasca cantitatea de insulina secretata de pancreas. Lucru care poate duce la dezvoltarea celulelor canceroase. La nivel de date, s-a demonstrat ca band in mod regulat cate 2 pahare pe zi, iti dublezi riscul aparitiei cancerului pancreatic.

Mai ai nevoie de inca un motiv ca sa renunti la sucurile acidulate? Fie, afla ca te ingrasa. Stiu ca nu este o stire in exclusivitate, dar afla ca vei manca mai mult daca bei sucuri acidulate si ajungi sa te ingrasi.

Dintii tai sunt erodati permanent de valurile de suc care ataca smaltul. Valurile de suc acidulat ataca in doi timpi. Intai dantura, apoi rinichii deoarece pot cauza aparitia pietrelor la rinichi si a osteoporozei.

Nu in ultimul rand, sucurile acidulate pot declansa guta. Nu e deloc o boala usoara. Tata a avut-o ani la rand. Din perspectiva atator boli, nu e mai bine sa renunti la sucurile acidulate si sa te bei mai multa apa?

Tags:
Renunta la sucurile acidulate
bauturi acidulate
bauturi carbogazoase
guta
dieta sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • otiliaignat
    1. otiliaignat 10.03.2012 17:44

    @samira tin sa-ti raspnd cu amanunte. nu copiem nici o idee. pozele sunt de cele mai multe ori absolut originale. dar pentru ca uneori nu pot face poze, luam poze "gata facute". in nici un caz retetele nu pleaca de la poza, ci poza este o ilustrare a retetei. toate retetele noastre sunt incercate, verificate. marea mea pasiune este sa bucataresc si crede-ma ca stiu sa "inteleg" o reteta. de mai bine de doi ani de cand scriu eu retete aici nu a fost nici un caz in care cineva sa se planga de reteta proasta. imi pare rau daca ai avut astfel de experiente cu alte reviste.... iti stau la dispozitie si ai salariul meu pe o luna daca gasesti o reteta proasta.... OK? sunt gata sa-ti raspund la orice problema....

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare