Risotto cu parmezan si ciuperci

Orezul este o sursa buna de energie pentru organism si ajuta in buna functionare a creierului. Nu are colesterol, ceea ce inseamna ca persoanele care au nivelul de colesterol mult prea mare, pot consuma orez fara nicio grija. 
 
Daca iti plac retetele cu orez, atunci e musai sa incerci risotto cu ciuperci si parmezan. Aceasta mancare, pe langa faptul ca nu iti face probleme de digestie, este si foarte satioasa.

Ingrediente:
 
- o cana de orez;
 
- 500 grame ciuperci de care iti plac, spalate si taiate pe sferturi;
 
- 2-3 linguri ulei masline;
 
- 2 linguri unt;
 
- o ceapa;
 
- o jumatate de ardei gras;
 
- un morcov;
 
- 2-3 linguri parmezan ras;
 
- putin vin alb;
 
- sare si piper;
 
- o legatura de patrunjel.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Toaca ceapa, ardeiul si morcovul si caleste-le in ulei, fara sa le rumenesti. Adauga ciupercile si o lingura de unt, mai lasa-le la calit un minut, dupa care adauga orezul, o ceasca de apa si vinul.
 
2. Amesteca in continuu pret de cateva minute, dupa care completeaza cu apa cat sa fiarba orezul al dente. La final mai adauga restul de unt, apoi patrunjelul tocat marunt si o lingura de vin alb. 
 
3. Dupa ce toate ingredientele au fiert, stinge focul si adauga parmezanul ras.
 
4. Pentru un risotto mai gustos, poti pune in loc de apa supa de pui.
 
 
Pofta buna!
 
 
 
Tags:
orez
retete cu orez
risotto cu parmezan
ciuperci
orez cu ciuperci
orez cu legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare