Scortisoara te tine departe de Alzheimer

Afectiuni 03.06.2013 Livia Caled

Mentinerea creierului activ este solutia cea mai buna ca sa te feresti de Alzheimer, boala care ne fura amintirile la batranete. Dar se pare ca mai sunt si alte lucruri care ne pot proteja de aceasta boala neurodegenerativa, iar unul dintre acestea este parfumata scortisoara.

Cercetatorii americani au descoperit ca anumiti compusi din scortisoara, mai precis aldehida si epicatechinul, cei care dau gustul acela inconfundabil si puternic, ar putea avea un rol important in oprirea procesului care declanseaza maladia neurodegenerativa cunoscuta sub numele de Alzheimer. Se pare ca acesti compusi impiedica formarea placilor de proteina, cele care declanseaza aceasta boala.

Momentan, nu este insa pus la punct un asemenea tratament pe baza de scortisoara pentru bolnavii de Alzheimer, insa este bine de stiut ca e chiar indicat sa punem la prajituri sau in vinul fiert scortisoara. Bineinteles, nu in cantitati exagerate.

Potrivit Huffingtonpost, scortisoara mai are si alte beneficii asupra sanatatii: are proprietati antibacteriene, este bogata in antioxidanti, tine sub control nivelul zaharului din sange, fiind astfel indicata in tratamentele diabeticilor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
scortisoara
alzheimer
proprietati scortisoara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare