Slabeste rapid cu SUSHI precum asiaticele

 Mereu m-am intrebat cum de asiaticele reusesc sa aiba o silueta atat de silfida chiar si la batranete, dar se pare ca secretul nu consta intr-un singur aliment ci intr-o combinatie de mai multe, astfel ca sushi-ul indeplineste toate conditiile pentru slabire si mentinerea siluetei si nu este de mirare avand in vedere ca mancarea nu este gatita termic.

 
Este drept ca exista unele controverse in jurul acestei mancaruri, dar asta pentru ca a devenit populara in toata lumea si au inceput sa se foloseasca diverse alimente din surse nu prea sigure pentru sanatate. Cert este ca daca nu te abati de la reteta traditionala ai sanse mari sa ajungi la silueta dorita fara nici un risc.
 

Ce este sushi mai exact?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este o mancare japoneza care a aparut initial in alte scopuri si anume pentru a permite conservarea carnii si a pestelui prin fermentare. Procedeele de fermentare folosite fac ca pestele sa se intrepatrunda cu restul alimentelor si sa dea o aroma puternica si exotica, care incanta papilele gustative.
 
Sushi se caracterizeaza prin diversitate datorita procedeelor variante de preparare si alimentele folosite. Cert este ca alimentele nu sunt gatite termic, iar acesta pare sa fie secretul tinerii sub control a greutatii. In prepararea lui se folosesc diverse tipuri de peste, orez fermentat, alge marine, wasabi, fructe, legume, otet de orez, sosuri de soia si ierburi aromatice, alese pentru a evita condiemntele daunatoare pentru sanatate si silueta. La fel de mult ca si ingredientele conteaza si aspectul. Mereu o sa vezi sushi frumos colorat care sa-ti faca cu ochiul.
 
Desi nu este un fel de mancare de tip fast food, se prepara la fel de repede si il poti gasi in diverse localuri. Exista chiar si in magazine sushi de cumparat, unele tipuri chiar din surse sigure si spun asta pentru ca exista pareri contra cum ca in sushi se pot ascunde paraziti si alte substante toxice din cauza pestelui luat din ape poluate. Este un risc pe care ni-l asumam, dar poate fi limitat daca ne informam cu privire la cele mai sanatoase tipuri. Conteaza producatorul, zona din care provine, modul de preparare si de conservare cat si zona din care sunt alese ingredientele.
 
 

De ce este bun sushi pentru sanatate si silueta?

 

 

Sa nu uitam ca provine din partea asiatica, o zona binecunoscuta pentru longevitatea locuitorilor, care sunt feriti de bolile cardiovasculare, colesterol ridicat, obezitate si tipuri de cancer ca sa vedeti cat de mult conteaza alimentatia. Tot in partea asiatica exista cele mai multe cazuri de persoane care depasesc cu mult varsta de 100 de ani. Acesti oameni au gasit se pare calea perfecta de mijloc intre mancarea sanatoasa traditionala si modernism, sanatatea ramanand primordiala.
 
 
O dieta cu sushi este de dorit intrucat respecta principiile celor mai santoase si premiate diete ale lumii, mult mai cunoscute decat aceasta. Dieta perfecta se considera a fi cea care nu priveaza organismul de nutrientii necesari, nu te restrictioneaza de la mancare, astfel ca poti manca absolut tot ce-ti doresti, atata timp cat sunt alimente sanatoase si preparate corect. Nu este de mirare ca dieta cu sushi este una sanatoasa avand in vedere ca este un preparat de mancare crud. Medicii si nutritionistii chiar incurajeaza consumul de mancaruri gatite cat mai putin termic sau chiar deloc.
 
 
Mancarea cruda favorizeaza absorbtia nutrientilor in organism si aduce corpului cate putin din fiecare, anume proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati buni, acizi grasi Omega-3 si substante care stimuleaza arderea grasimilor. De asemenea, trebuie sa mentionez ca si algele folosite sunt pline de vitamine si minerale esentiale, care sprijina procesul de slabire. Alegele nori contin calciu, fier, magneziu si iod.
 
Sushi este o mancare deosebita care se serveste doar cu ceai verde si ghimbir, care este si el destul de popular in ceea ce priveste pierderea kilogramelor, intrucat accelereaza metabolismul si favorizeaza eliminarea toxinelor din organism alaturi de otetul si citricele din compozitie.
 
Desi contine grasimi, iti poate scadea unitatile de colesterol, intrucat sunt 100% sanatoase, iar restul ingredientelor oricum sunt slab calorice, singurul aliment gatit termic fiind orezul.
 

Cum se tine dieta cu sushi?

 

 

Partea minunata la acest tip de mancare este ca poate fi consumat in orice moment al zilei fara a ameninta silueta. Daca te-ai hotarat sa dai jos rapid cateva kilograme, poti consuma zilnic sushi, iar ca sa nu te plictisesti de el la un moment dat, poti cauta pe internet diverse alte combinatii de mancare. 
 
Ca sa fii sigur ca slabesti, recomand sa se evite tiparul, futomaki si tamago, intrucat contin carbohidrati in exces si zahar. Foloseste doar wasabi, care este un soi de hrean la japonezi si sosuri de soia naturala (ponzu)
 
 
 
Sursa: eatthis.com; livestrong.com; shape.com;
Tags:
sushi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare