Top 10 metode naturale care te scapa rapid de raceala

Afectiuni 11.02.2014 Livia Caled

Nu trebuie sa te indopi cu pastile la fiecare semn de raceala, ea poate fi vindecata si prin metode naturale. Cele mai comune simptome ale unei raceli sunt durerile musculare, febra, durerile de cap, nasul infundat, durerile in gat si tusea, simptome care dispar, de obicei, in 5-7 zile. Daca raceala continua, inseamna ca ai un sistem imunitar foarte slabit si trebuie sa iti schimbi obiceiurile alimentare.

Care sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii parcurgi cand ai o raceala?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Odihneste-te

Efortul fizic, oboseala si umblatul prin frig iti pot accentua raceala, asadar cel mai bine este sa stai acasa si sa te odihnesti. Aeriseste bine camera unde dormi, ai grija sa nu te stresezi si dormi 8 ore pe noapte. Doctorii sunt de parere ca la o raceala mai puternica este musai sa stam in pat pentru a-i permite organismului sa-si foloseasca toata energia in lupta cu virusii si bacteriile.

2. Bea ceai de ghimbir cu miere si lamaie

Acest ceai este un adevarat tratament anti-raceala. Ghimbirul ae proprietati sudorifice si ajuta la scaderea febrei, mierea are efect antibacterian, iar lamaia este bogata in vitamina C. Acest ceai functioneaza ca un adevarat antiindlamator si ajuta la calmarea durerilor de gat, dar si a crizelor de astm. 

3. Consuma multe citrice

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca vitamina C este un tratament perfect pentru raceala. Portocalele, lamaile, lamaile verzi si kiwi sunt cele mai importante fructe care dau vitamina C, atat de necesara pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. 

4. Poarta sosete inmuiate in otet de mere

Da, este un leac babesc, care s-ar putea sa te faca sa te simti inconfortabil in fata partenerului de viata, insa este foarte eficient, deoarece te ajuta sa elimini mai repede toxinele din organism si sa scazi febra. 

Citeste si Top 5 alimente care te scapa de raceala.

5. Consuma mult usturoi

Usturoiul este considerat un adevarat antibiotic natural. El contine tot felul de compusi cu proprietati antifungice si antibacteriene care ajuta la intarirea sistemului imunitar si in tratamentul racelii. 

6. Bea cat mai multe lichide

Acestea te vor ajuta sa previi deshidratarea si ingrosarea mucoasei nazale. Ceaiurile cele mai eficiente pentru fluidizarea mucoasei sunt cele de salvie, fenicul si anason. De asemenea, ceaiurile de musetel, soc, tei, salvie, ghimbir, coada calului au efect antiinflamator si sunt eficiente in combaterea racelii. Evita sa bei sucuri nenaturale si acidulate, opteaza pentru sucurile cu morcovi, mere, lamaie si portocale.

7. Foloseste un umidificator in camera in care dormi

Acesta te va ajuta sa eviti pericolul uscarii cailor nazale si a sinusurilor. Este important sa cureti in fiecare saptamana acest umidificator, pentru a preveni inmultirea bacteriilor si ciupercilor.

8. Curata-ti narile cu sprayuri cu apa de mare

Cu cat narile sunt mai curate si secretiile nazale sunt eliminate, cu atat sinusurile vor fi mai libere si vei respira mai usor. Apa de mare este foarte eficienta cand vine vorba de curatarea nasului si nu creeaza dependenta.

9. Fa-ti bai cu sare de mare

Baile cu sare de mare sunt foarte eficiente pentru combaterea racelii. La fel de eficient este si daca iti bagi picioarele intr-un lighean cu apa fierbinte in care ai pus cateva lingurite de sare de mare.

10. Mananca multe supe

Medicii recomanda in perioadele de raceala si gripa un regim alimentar cat mai usor. Cele mai eficiente pentru tratarea racelii sunt supele picante sau consumate cu ardei iute. Ardeiul iute functioneaza ca un adevarat decongestionant nazal.

Citeste si 7 metode naturale de calmare a tusei

 

 

Tags:
raceala
tratament natural
gripa
remedii naturiste
nas infundat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare