Top 5 diete pentru ingrasare prin cresterea masei musculare

Fiecare persoana are neajunsurile ei. Unele isi doresc sa scape de cateva kilograme in plus, iar altele nu stiu cum sa acumuleze cateva ca sa nu mai para atat de slabe. Este de inteles ca se doreste acumularea de masa musculara si nu de grasime. Poate cei care vor sa slabeasca nu ii inteleg pe cei care isi doresc ingrasare cu orice pret, dar fiecare face ce este mai bine pentru a se simti confortabil in propria piele. Silueta dorita ar face pe oricine sa fie mandru si plin de incredere. Internetul este plin de o sumedenie de diete de slabit, dar putine sunt cele pentru o ingrasare sanatoasa. Sa stiti ca procesul de ingrasare nu este de usor cum pare. Alimentele trebuie alese cu grija, pentru a nu depune grasime in loc de masa musculara.
 
Nu doar barbatii isi doresc muschi. Este gresit sa credem acest lucru. Ei isi doresc sa aiba un aspect cat mai masculin si impozant ca sa nu se simta ca niste adolescenti firavi, pe cand femeile vor doar o definire a formelor feminine ca sa dea cat mai bine in hainele mulate si costumul de baie. Bine ca exista solutii pentru fiecare. Mai jos vei gasi un top al celor mai sanatoase si sigure diete pentru ingrasare.
 

1.Dieta cu oua

 

Iata o dieta foarte usor de tinut si destul de accesibila. Ouala vor fi mereu recomandate de catre medici si asta pentru ca aduc nutrienti completi precum proteine animale, vitamine, minerale si grasimi sanatoase, motiv pentru care te ajuta sa tii sub control colesterolul rau. Daca pana acum au existat o gramada de polemici cum ca nu ar fi indicate pentru consumul zilnic, studiile recente contrazic orice polemica.
 
Se pare ca sunt recomandate atat in curile de slabire cat si in cele de ingrasare si asta pentru ca sunt satioase, nu ai cum sa consumi portii mari de mancare daca le incorporezi si trebuie combinate cu anumite alimente in functie de scopul nostru. Pentru slabire vor fi consumate ca atare sau cu o leguma, iar pentru ingrasare cu salate de legume si verdeturi si poate sosuri light. Cert este ca pot fi consumate zilnic.
 
 

2.Dieta cu peste si fructe de mare

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pestele si fructele de mare se numara printre cele mai sanatoase surse de acizi grasi necesari organismului. Contin Omega-3 si Omega-6 si tin colesterolul sub control. In acest mod te asiguri ca nu vei acumula calorii si grasime corporala, ci masa musculara. In plus, aduc si un aport ridicat de proteine. La fel ca si ouale, aceasta categorie de alimente poate fi consumata zilnic atat pentru dietele de slabire in combinatii sanatoase si cu putine calorii, iar pentru ingrasare in orice combinatii. Vei vedea ca vei avea un tonus bun cu aceasta dieta. Cele mai recomandate pentru consum sunt somonul, tilapia, tonul si crevetii, pentru ca au un aport ridicat de grasimi sanatoase.
 
 

3.Dieta cu lactate si branzeturi

 

Pentru ca masa musculara sa se dezvolte, are nevoie de oase si articulatii sanatoase, iar categoria aceasta de alimente este bogata in proteine animale si calciu, care mentin sanatatea sistemului osos. Exista multe tipuri de lactate, precum si tipuri vegane ca laptele de cocos, migdale sau soia, dar acestea sunt mai potrivite pentru cei care vor sa slabeasca. Pentru ingrasare poti consuma branzeturi cu putine grasimi, lapte de capra, lapte de oaie si mai putin lapte de vaca, intrucat poate ingreuna digestia.
 
 

4.Dieta cu carbohidrati

 

Cei care merg la sala de fitness pentru definirea masei musculare stiu cat este de important consumul de carbohidrati atat inainte de antrenamente cat si dupa. Nu poti arde grasimea corporala fara un aport ridicat de energie pe care il vei primi din consumul zilnic de carbohidrati. Cu cat masa musculara este mai mare cu atat grasimea nu va avea cum sa se depuna la nivelul corpului. Surse bune de carbohidrati sunt orezul brun, cartofii dulci, painea integrala, pastele integrale, mamaliga, spanacul, etc. Mare atentie insa sa faci combinatii alimenatre sanatoase. De regula cu legume, fructe si verdeturi si poate peste si fructe de mare.
 

5.Dieta cu cereale

 

 

Cerealele sunt nelipsite din batoanele proteice ale sportivilor, dar le poti consuma zilnic chiar daca nu lucrezi din greu la sala sau nu esti sportiv. Cert este ca vei castiga masa musculara gratie aportului ridicat de fibre si proteine, iar caloriile nu se vor depune pentru ca sunt transformate imediat in energie.
 

 

Tags:
diete pentru ingrasare
cresterea masei musculare
diete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare