Trezeste-te plina de energie

Fiecare dimineata incepe cu aceleasi vaicareli. Ca nu mai vreau, ca nu mai pot, ca nu imi place sa ma trezesc la ore atat de matinale, ca mai stau putin in pat. Si totusi, azi am facut ceva diferit. “Trezeste-te plina de energie!” mi-am spus si pentru a reusi sa fac ce mi-am propus am urmat o serie de pasi.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Trebuie sa faci miscarile corecte si sa mananci alimentele potrivite pentru a te trezi plina de energie. In plus, tot ce faci dimineata, inainte de a pleca de acasa, te ajuta sa te mobilizezi pentru ziua care urmeaza si iti baga in priza metabolismul ca sa poti arde niste grasimi.

Primul truc este ca atunci cand deschizi ochii sa iti sara in fata o imagine vibranta, plina de culori puternice, care iti pune adrenalina in miscare. Dormi pe o perna portocalie, rosie sau fucsia sau pune in dormitor un tablou in culorile acestea si uita-te la el cand te trezesti. Poti chiar sa iei un mic dejun colorat si in felul acesta iti asiguri si energia fizica si pe cea spirituala.

Ce-ar fi sa incerci un pahar cu suc rosu de rodie, adevarata bomba de antioxidanti si o felie de portocala? Priveste-le putin inainte de a le savura.

 

Afla totul despre rodie si beneficiile ei

Te revigorezi si daca, atunci cand te trezesti, privirea iti cade pe un buchet frumos colorat. Un studio realizat la Harvard a ajuns la concluzia ca femeile sunt mai energice daca dorm si stau in camere presarate cu vaze pline cu flori.

Stii ce faci azi ? Nu mai lasa totul la voia hazardului. Incearca sa iti imaginezi ce vei face azi si mai ales, incearca sa te vezi pe tine, energica si permanent in stare de alerta. Cu ocazia asta trasezi creierului niste coordonate pe care el le va urma.

Un pas important in procesul de energizare este hidratarea. Incearca sa bei un pahar mare cu apa imediat ce te trezesti. Chiar si un aport lichid de 2% ajuta corpul sa se relaxeze atat fizic cat si psihic. Si, nu uita, cu cat incepi sa bei mai dimineata, cu atat te apropii de necesarul zilnic de doi litri de apa.

Soarele joaca si el un rol extreme de important in starea psihicului uman. Ai vazut cum o singura raza de soare, care cade la locul potrivit, iti deschide noi perspective optimiste? Incearca sa locuiesti intr-o casa insorita si lasa putin soarele sa-ti mangaie fata dimineata. Creste nivelul de serotonina si tine neuronii in sinapse.Mai multe trucuri care te ajuta sa te trezesti plina de energie gasesti pe prevention.com.
 

Tags:
Trezeste-te plina de energie
alimente care iti dau energie
energizant
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare