Vointa de a exersa

A sti cum sa tragi de tine in momente de lipsa de motivatie, lene, oboseala este ecoul unui «Haide!» strigat cu voce hotarata de un antrenor sau parinte doritor de performante. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Unii au acest «haide»  in interior si le rasuna in fiecare dimineata la primul tarait de alarma de telefon, se trezesc si stiu ordinea si timpul pe care le au la dispozitie pentru fiecare actiune a zilei, iar altii au nevoie de un indemn extern, de reprogramarea alarmei 10 minute mai tarziu, de cateva susururi la ureche si eventual de un masaj pentru a se hotari sa paraseasca caldura plapumii.

 

Cei mai motivati nu au nevoie de pacaleli pentru a face sport si a se mentine intr-o forma fizica corecta. Ceilalti suna o prietena, cauta un antrenor nou, isi cumpara un pantalon mai colorat si tot nu ajung la sala de fitness sau in parc la alergare. 

 

Pentru cei nascuti motivati, numai felicitari. Pentru ceilalti, o constatare: inceputurile sunt cele mai grele. O data ce corpul s-a obisnuit sa faca un efort cardiovascular de trei ori pe saptamana, rezistenta a crescut, muschii au redevenit mai conturati, iar buna dispozitie a reaparut, este greu sa mai dai inapoi. Iar pentru ca prima luna sa nu fie un supliciu si sa va indreptati cu bucurie spre sala de fitness, gasiti-va o motivatie mica, particulara, strans legata de placerile voastre personale.

 

Eu, de exemplu, ma opresc la o terasa cu pomi, beau o cafea cu lapte si citesc ziarul! Fiecare cu ce are la indemana!

 

Tags:
vointa
exercitii
antrenament
cum slabesc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare