Cata carne poti adauga la legume ca sa slabesti si sa te mentii

Stil culinar 15.03.2019 dietetik
Credeai ca slabirea presupune doar consumul de verdeturi si alte cruditati incat sa te simti infometat in permanenta? Ei bine nu! Daca esti gurmand si foarte pofticios sau daca ai multe activittai fizice in fiecare zi si ai nevoie de energie, este clar ca ai nevoie si de carne in regimul tau alimentar. Carnea nu ar trebui sa fie atat de blamata de cei care isi doresc sa slabeasca, dar se intampla asta pentru ca cei mai multi nu stiu sa o consume corect. Uneori chiar si la salate poti intampina dificultati daca tinzi sa adaugi prea multe ingrediente si unele cu multe calorii, riscand sa creezi o bomba calorice. In cadrul acestui articol vei descoperi ca este necesar consumul de carne indiferent ca esti la cura de slabire, mentinere sau ingrasare.
 
Ne dorim din pacate rezultate peste noapte daca se poate din cauza vietilor ocupate pe care le avem si care ne fac sa ne neglijam si asa ajungem sa ne infometam. Se poate sa vezi rezultate cateva zile, dar apoi vei observa ca greutatea stagneaza si ca nu mai functioneaza infometarea. Se intampla acest lucru tocmai pentru ca rata metabolica este incetinita.
 
Infometarea poate avea loc in multe locuri si anume daca consumi doar ape infuzate si ceaiuri sau doar salata verde si ierburi aromatice, smoothieuri sau pur si simplu nu mananci nimic ca si cum ai face post negru.
 
Putini stiu insa ca de la infometare sau de la regimurile alimentare sarace in nutrienti, masa musculara slabeste. Va aparea acel aspect flasc si enestetic, din pacate, care va favoriza si mai mult aparitia grasimii subcutanate. O masa musculara bine definita nu va permite grasimilor sa se acumuleze, dar pentru asta ai nevoie de un regim alimentar adecvat, tinand cont si de scopul tau, slabire, mentinere sau ingrasare sanatoasa.
 
 

Cum consumam carnea la slabire?

 
Evident, la slabire trebuie sa predomine legumele, verdeturile si fructele, salatele de cruditati la fiecare masa. Poti consuma si carne de 2-3 ori pe saptamana, dar portia trebuie sa fie de o palma, iar daca este vorba de mezeluri sanatoase precum sunca slaba sau prosciutto, consuma doar 1-2 felii. Ai de ales dintre piept de pui, piept de curcan, file de somon afumat, sunca slaba, ton in apa, sardine, hering, fructe de mare, copanele mici de pui si peste fara spini (somon, tilapia, pangasius, somn).
 
 
Acum ca ai aflat ce carne poti consuma si in ce cantitate, ia aminte ca trebuie gatita doar la grill, cuptor sau se fierbe. Nu folosi ulei, iar daca alegi, ai grija sa fie intr-o cantitate foarte mica.
 
Intr-o zi ai voie doar 1-2 mese cu carne. Dimineata poti avea mezeluri usoare sau conserve sau somon afumat, iar la pranz sau la cina carne mai consistenta de dimensiunea palmei tale. In rest, poti adauga ce cantitate vrei de legume si alte cruditati.
 
 

Cum consumam carnea la mentinere?

 
Bun! Ai reusit sa slabesti, dar trebuie sa ai grija si la mentinere daca nu vrei sa te trezesti cu un numar si mai mare de kilograme. In aceasta perioada se recomanda un consum usor mai mare de carne (proteina animala) ca sa eviti poftele excesive pentru alimente nesantoase precum dulciuri rafinate, fast-food si altele de acest gen. Consuma carne de 3-4 ori pe saptamana, dar tine cont de sfaturile date anterior.
 
In plus, poti inlocui carnea la pranz uneori cu leguminoase combinate cu salate. Sunt surse bune de proteine vegetale si mentionam aici nautul, cuscusul, quinoa, lintea, fasolea rosie sau neagra. Carnea poate fi consuma si la cina dar sa fie pe pat de salata de cruditati. Poti avea o cana de cuburi de piept de pui rumenite sau o palma de peste la grill sau cuptor, o cana de fructe e mare sau 2 copanele mici de pui la grill sau cuptor. Nu spune nu nici la carnea slaba la conserva cu multa salata. Vezi aici cum combini carnea cu legumele!
 
 

Cum consumam carnea la ingrasare sanatoasa?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Trebuie sa consumi carne mai des, respectand insa cantitatile date si modul de preparare, insa o poti combina si cu alte limente sanatoase in afara de salate crude. Iti sugeram cartofi la cuptor sau grill, 3 linguri de orez cu legume, linte cu verdeturi, fasole rosie sau neagra, etc.
 

 

Tags:
slabesti si te mentii
legume ca sa slabesti
legume la carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare