Cotlet cu mere la cuptor
Ingrediente pentru 4 portii:
-4 catei de usturoi,
-1 kg de cotlet de porc,
-sare, piper macinat, boia,
-chimen macinat, 3 linguri cu ulei,
-250 grame ceapa marunta,
-1 fir de rozmarin,
-375 ml vin sau suc de mere,
-750 grame cartofi noi,
-500 grame mere,
-frunze de salata.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Mod de pregatire
Usturoiul se curata si se spala, dupa care se impaneaza carnea. Se presara piper, sare, boia si chimen macinat peste carne. Carnea se prajeste pe toate partile in 2 linguri cu ulei.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius. Ceapa se curata, se taie in 8 si se aseaza in jurul carnii, la fel si rozmarinul. Apoi se adauga vinul, se acopera si se baga la cuptor, unde va sta 1 ora, dupa care se descopera si se coace la 200 de grade Celsius.
Cartofii se spala si se taie in doua. Se unge un vas termorezistent cu unt sau margarina, in care se pun cartofii. Se spala merele, se taie in 8, li se indeparteaza cotoarele. Se pun in jurul carnii, dupa ce aceasta a stat in prealabil 1 ora in cuptor. Carnea se scoate se impacheteaza in folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptorul stins, unde se lasa timp de 15 minute, dupa care se taie in felii. Se aseaza pe un platou cu frunze de salata, merele, ceapa si cartofii se pun in jur. Zeama care a ramas se serveste in boluri mici.
Valoarea nutritiva
O portie are: 700Kcal, 56 grame proteine, 25 grame grasimi si 47 grame de carbohidrati.
Pofta buna!