Cotlet cu piure de cartofi si zer

Ingrediente pentru 4 portii
Pentru piure:
-1 kg de cartofi,
-1 catel de usturoi,
-sare, piper,
-1/4 de legatura de patrunjel,
-1/4 de legatura de arpagic,
-80 grame de branza Rockfort,
-250 ml zer.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru cotlet:
-4 cotlete de porc (150 de grame fiecare),
-6 linguri cu sos de soia,
-40 grame de unt.

 

Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala sis e taie cuburi. Usturoiul se curata si se pune intr-o oala cu 120 ml apa, impreuna cu cartofii, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute. Cat timp fierb cartofii se bat bucatile de carne si se dau prin sosul de soia.

 

Se curata patrunjelul si arpagicul. Frunzele de patrunjel se toaca marunt, iar arpagicul se toaca rondele subtiri. Branza se sfarama si se adauga peste zer. Se pune la foc si se amesteca continuu pana cand branza se topeste.

 

Cartofii se paseaza in zeama in care au fiert, apoi se adauga treptat amestecul cu zer si branza. Se presara piper, sare si verdeata.
Se prajeste carnea pe ambele parti si se serveste cu piure.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 550Kcal, 42 grame proteine, 17 grame grasimi, 46 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
piure
zer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare