Si tu poti avea metale grele in organism fara sa stii

Afectiuni 23.11.2017 dietetik
Termenul de detoxifiere este din ce in ce mai folosit, mai ales in curele de slabire si de eliminarea toxinelor, dar putini stiu ca si metalele grele ce se pot acumula in organism pot fi eliminare tot prin diverse procedee de detoxifiere. Ce-i drept, presupune anumite riscuri, intrucat acestea pot migra in organism daca nu sunt eliminate corespunzator.
 
In ultimele decenii poluarea a atins cote alarmante, iar mai mult decat atat avem la indemana o multime de produse si alimente pentru a ne face viata mai usoara, dar putini se gandesc ca ambalajele si chiar compozitia lor ascund cantitati mai mici sau mai mari de metale grele. Deja nu mai este vorba despre o simpla acumulare de toxine alimentare, ci de intoxicatii destul de serioase, care in timp pot genera afectiuni foarte grave.
 

Ce sunt mai exact metalele grele?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Metalele grele difera in functie de compozitia chimica, atomica, dar sunt luate in calcul si alte caracteristici. Acestea se intalnesc oriunde in jur fie ca este vorba despre aer, sol, ploi, etc. Din pacate, produsele pe care le folosim zilnic pentru infrumusetare si ingrijire corporala, dar si alimentele frumos ambalate pot fi surse sigure de metale grele. 
 
Desigur, nu toate tipurile de metale sunt nocive pentru organism, unele fiind chiar necesare pentru buna sa functionare daca sunt in cantitati mici. Problema apare cand acumulam o cantitate mult prea mare de metale, care pot crea o multime de dezechilibre vizibile si nu pot fi eliminate usor de corp. Mai departe trebuie sa intervenim noi prin analize regulate si cure de detoxifiere specifice.

 

De ce sunt periculoase metalele grele?

 

O cantitate mare de metale grele ajunsa in organism poate produse mari daune la nivel celular. Celulele contin in mod natural metale, proteine si alte substante pentru regenerare, iar tot ce fac metalele grele este sa le inlocuiasca. Cu alte cuvinte, energia celulelor este ingreunata, iar acest aspect se reflecta in starile persoanei intoxicate. Nu ti s-a intamplat sa te simti foarte obosit fara vreo cauza vizibila si inca pe perioade lungi? Ei bine, poate fi un semn clar de intoxicare cu metale grele, dar numai cu ajutorul analizelor vei fi lamurit.
 
Cum ne ferim de aceste metale grele? Este greu de spus cum se poate feri cineva de acestea. Ar insemna sa traiesti zilnic ca intr-un balon si sanu intre in contact cu nici un factor extern, iar asta este imposibil. Tot ce poti face este sa limitezi contactul cu posibile surse de contaminare cat de mult se poate si sa te orientezi mai mult spre alternative naturale doar din surse sigure.
 

Care sunt sursele de metale grele?

 

 

In societatea moderna se gasesc atat de multe surse incat nu apuc sa le enumar pe toate, dar cele mai importante sunt urmatoarele:
 
  • Arsenic – oua si poluare
  • Aluminiu – vaccinul, deodorante, ustensile de gatit
  • Mercur – fructe de mare, pestii, vaccinul, unele interventii stomatologice
  • Cadmiu – tigari, cafea, baterii
  • Bismut – medicamente, make-up
 
*Acestea sunt cele mai importante. De altfel, exista cel putin 23 de metale grele care pot fi periculoase pentru organism.
 
 
 

Care sunt simptomele intoxicatiei cu metale grele?

 

Multe simptome pot avea legatura cu alte boli, dar daca le observi trebuie sa-ti faci analize amanuntite:
 
  • Oboseala cronica
  • Probleme digestive ( balonare, gaze)
  • Acnee severa
  • Dezechilibre hormonale
  • Transpiratie in exces
  • Pofte alimenatre suspecte
  • Acumularea de grasime in jurul taliei
 
*Unele teste care analizeaza gradul de mineralizare a  parului iti pot arata daca ai metale grele sau nu.
 

Este periculos sa scapam de acumularile de metale grele?

 

Bineinteles ca este periculos cum este si contactul propriu-zis cu ele, dar nu strica sa incercam sa eliminam din substantele nocive cat de mult putem. Pentru asta exista curele de detoxifiere, dar si acestea trebuie facute cu grija. Nu recomand sa apelezi acasa la curele clasice de detox care sunt folosite pentru slabire si eliminarea toxinelor si asta pentru ca poti face mai mult rau decat bine.
 
Sfatul meu este sa-ti faci analize specifice pentru aceasta problema, iar mai departe te va indruma medicul. In clinici specializate exista programe de detox si tratamente profesionale, care se fac evident, sub supraveghere pentru a se evita migrarea metalor in toate zonele corpului.
 
 

Ce solutii ai la indemana?

 

Nu sunt prea multe lucruri de facut acasa. Tot testele si tratamentele recomandate de medic sunt cele recomandate. Tot ce poti face ca sa scazi gradul de toxicitate este:
 
  • Sa bei apa filtrata
  • Sa faci miscare sau exercitii fizice zilnice ca sa transpiri
  • Hidrateaza-te bine
  • Tine o dieta antiinflamatoare
  • Apeleaza regulat la sauna

Citeste si Ce sa pui in cada pentru a elimina substantele toxice

 

Sursa: healthline.com; wellnessmama.com;

 
 

 

Tags:
afectiuni
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare