Cum sa ai dintii mai albi

Nu doar medicul stomatolog te poate ajuta sa ai dintii mai albi. Dar intre doua vizite la cabinetul medical, stralucirea si albul dintilor poate fi intretinut si acasa. Cum sa ai dinti mai albi? Iata sfaturile noastre.

Exista o serie de moduri naturale pentru ca dintii sa ramana albi si fara pete. Mestecatul si o serie de alimente vin in ajutorul frumusetii dintilor.  In plus toate acestea te vor ajuta sa ai si o respiratie proaspata. Foarte multe din alimentele pe care consumam in mod obisnuit, si care sunt foarte bune pentru sanatate, pentru ca sunt o sursa de antioxidanti, iti poti pata dintii. Ceaiul negru, cafeaua, vinul rosu, strugurii negrii, afinele lasa urme pe dinti. Cum sa ai dinti mai albi fara sa renunti la toate acestea? O serie de lichide se pot bea cu paiul. Este o solutie pentru toate sucurile rosii, dar si pentru ceai, mai ales daca alegi variantele reci. Contactul intre lichidele si dinti este redus la minimum. Din pacate aceasta nu este o solutie pentru vinul rosu, care nu poate fi baut decat din pahar, dar nimic nu te opreste sa bei alternativ apa care va elimina o parte din probleme sau sa mananci cateva bucatele de branza care vor „peria” dintii. O alta cale este sa tai in bucati, daca este cazul, fructele care pateaza, ideea fiind aceea de a evita sa musti din ele. O alta solutie este sa combini fructele care pot pata dintii cu cele care albesc dintii. Capsunile, de exemplu, contin acid malic, care este un astringent natural care curata si algeste dintii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Capsunile sunt unul din ingredientele speciale din care iti poti prepara, in casa, o lotiune care curata si albeste in mod natural dintii. Zdrobeste intr-un vas, pana rezulta un piure fin, patru capsuni, adauga o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu si se amesteca bine. Aplica amestecul de dinti cu o periuta de dinti moale si perie dintii ca atunci cand te speli pe dinti, dar mult mai lent, pentru a da preparatului posibilitatea sa actioneze. Operatiunea trebuie sa dureze cinci minute si poate fi repetata o data pe saptamana.

Tot in casa poti prepara o apa de gura extrem de eficienta, cu avantajul ca aceasta contine doar ingrediente naturale. Pune la fiert doua cani cu apa. Adauga doua maini pline de frunze proapete de menta (bine spalate inainte), o lingurita de frunze de rozmarin si o lingurita cu seminte de anason. Fierbe toate acestea la foc mic pentru 20 de minute. Solutia rezultata se strecoara si poate fi folosita ca apa de gura cu un puternic efect antibaterian. Aliati de incredere pentru dinti mai albi sunt si sucul de lamaie si ghimbirul care au capacitatea de a da stralucire si de a curata smaltul dintilor.

Tratamentele facute in casa nu exclud vizita la stomatolog, pentru control si procedurile speciale de curatire, de cel putin de doua ori pe an. Spalatul pe dinti, de doua ori pe zi si folosirea unei paste de dinti cu efect de albire, o data, de doua ori pe saptamana, sunt obligatorii. O alta regula de baza pe care uneori o uitam este aceea ca un periaj corect si eficient trebuie sa dureze intre 2-3 minute pentru a fi sigur ca ai scapat de toate bacteriile scrie Hybrid mom.

Tu cum faci ca sa ai dintii mai albi?

Tags:
cum sa ai dinti mai albi
vin rosu
capsuni
ghimbir
stomatolog
periajul dentar
sanatate orala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare