Cum sa arate un mic dejun vegan de vreme rece? - 8 idei

Alimentatie 26.11.2018 dietetik
Micul dejun nu este la fel in orice anotimp si asta pentru ca organismul are nevoi diferite din cauza temperaturilor obisnuite, mult prea ridicate sau mult prea scazute. Cand este frig afara trebuie sa acordam o atentie deosebita micului dejun si asta pentru ca ne confera energia necesara pentru a slabi si pentru a ne desfasura activitatile zilnice fara probleme. Plus de asta, mancarea trebuie sa fie calda sau cel putin calduta ca sa eviti degeraturile. Clasicul mic djeun cald compus din omleta cu carnati nu este tocmai sanatos si va incetini metabolismul atunci cand ai cea mai mare de el pe timp de vreme rece.
 
Ca sa mergi la sigur, ne-am gandit sa-ti propunem niste micuri dejun inedite si caldute si nu numai ce se preapara rapid si sunt cele mai sanatoase si slab calorice pe care le poti consuma. Asta pentru ca sunt inspirate din regimul alimentar vegan. Iata despre ce este vorba:
 
1.Piure de dovleac cu orez
 
Ingredientele necesare:
 
  • 80 grame dovleac copt
  • 60-65 grame de orez basmati
  • 1-2 linguri de indulcitor natural sau ghimbir pudra
  • Cateva picaturi de extract de vanilie
 
Orezul se fierbe normal “al dente”, iar dovleacul copt se pune in blender cu esentele si indulcitorii. La final cand se raceste orezul se aseaza primul in bol, apoi piureul de dovleac si tot asa. Trebuie sa ai straturi diferite.
 
 
 
2.Quesadillas vegane
 
Poti cumpara pita gata facuta sau o poti prepara in casa. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 2 pita
  • 1 avocado mediu pe care il scobesti si folosesti crema ca dressing la salata asortata
  • 3-4 rosii cherry taiate marunt
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • A cana de rondele de castraveti
  • Condimente dupa gust
  • 1 cana de patrunjel 
  • 1-2 linguri de ulei de masline
 
Ingredientele de salata se fac separat intr-un bol, dupa care se aseaza pe pita si se ruleaza ca la shaorma.
 
 
3.Clatite din dovlecei cu legume si sos salsa caliente
 
 
Ai nevoie pentru clatite de 450 grame de dovlecei pe care ii dai prin razatoare, ii amesteci cu 300 ml de kefir, 4 oua, 350 grame de faina integrala, sare, bicarbonat de sodiu, patrunjel, usturoi pulbere si mirodenii. Umplutura se face separat din legume la alegere si sos salsa caliente.
 
 
4.Rosii umplute cu legume si seminte
 
Putem folosi rosii mari pe care sa le umplem cu cate 1 lingura de seminte de quinoa fiarta cu legume si verdeturi tocate si sa le lasam la cuptor, iar peste ele presaram parmezan.
 
 
5.Supa de sparanghel cu hrean
 
 Ingrediente:
 
  • 500 de grame de sparanghel
  • 30 grame de unt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de smantana
  •  1 lingura de hrean
  • patrunjel
  • sare, piper dupa gust
 
Mod de preparare:
 
Topeste untul si caleste ceapa tocata pana cand aceasta se inmoaie. Adauga si sparanghelul si mai tine pe foc 5 minute, timp in care amesteci din cand in cand.  Se adauga apa in vasul de supa.
 
Intre timp, amesteca hreanul cu smantana, iar cand legumele s-au fiert pune-le in blender. 
 
 
6.Salata greceasca de fasole
 
O salata plina de culoare si destul de crocanta. Vei folosi:
 
  • Cateva masline verzi
  • Cateva masline negre sau rosiatice – se scoate samburele si se faramiteaza
  • 1 conserva de fasole rosie
  • Jumatate de conserva de fasole alba
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3-4 ridichi
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ceapa rosie
  • 2 legaturi de patrunjel tocat
  • Cateva rosii cherry sau 1-2 rosii medii taiate cuburi
  • Zeama de lamaie
  • Ulei de masline
  • 2 linguri de branzica de vaci sau perlute de branza sau branza feta
  • Cativa fulgi de chilli
  • Jumatate de conserva de porumb
 
 
 
7.Pizzete din rosii
 
Ingrediente:
 
  • 2-3 rosii mari romanesti – le tai rondele potrivit de groase
  • Catea linguri de parmezan – decorezi rosiile
  • Sos de tomate picant sau dulce
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • Marar
  • Sare si piper dupa gust
  • Condiment curry
  • 1 lingura de ulei de masline – stropesti rosiile
 
Pe rondelele de rosii pui sos de tomate si decorezi cu parmezan si verdeturi tocate. Se  lasa la cuptor pe foaie de copt cam 2-3 minute, poate 5. Mai adauga verdeturi tocate. Nu depaseste 250 de calorii.
 
 
8.Capresse guacamole
 
 
In stil italian si vei folosi:
 
  • 2 avocado
  • 1 ceapa rosie
  • Bucati de Mozarella
  • 8 rosii cherry taiate pe jumatate
  • Zeama de lamaie
  • 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
  • Busuioc si menta
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei de masline
 
 
 
 
 
 

 

Tags:
mic dejun.mic dejun vegan
mic dejun de vreme rece
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare