Cumpara alimente sanatoase

Nu plec niciodata la cumparaturi fara o lista pregatita cu minutiozitate. Stiu exact ce sa cumpar si cat si incerc sa respect cu strictete ce mi-am propus sa pun in cos. Imi repet mereu aceeasi mantra, ca sa nu cad in pacatul junk-food-ului: "cumpara alimente sanatoase, cumpara alimente sanatoase!". Si cu putina pregatire, chiar reusesc. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am numeroase trucuri care ma ajuta sa pun in cos produse proaspete, sa aleg alimente care contin cereale integrale si altele care subtiaza silueta. Ti le impartasesc pentru ca sunt multe si e mai bine sa le ai scrise undeva.

Prima regula a cumparatului de alimente sanatose este sa nu mergi la cumparaturi duminica. Niciodata sa nu pui piciorul in supermarket duminica. In primul rand din cauza aglomeratiei, in al doilea rand din cauza ca poate faci ceva mai bun cu timpul tau si in al treilea rand din cauza ca risti sa gasesti numai alimentele trecute.

 

Cate rosii strivite nu mi-au atacat privirea, cati struguri in marginea putrefactiei nu mi-au trecut prin maini duminica seara in supermarket? Cate rafturi aproape goale nu am gasit ? Sunt sigura ca ati avut experiente similare. Cea mai sigura zi de cumparaturi este cea in care se face aprovizionarea, asa ca imprieteniti-va cu cineva de pe raion si intrebati cand vine marfa, scrie fitsugar.com.

Ai grija insa, nu e suficient sa mergi o singura data pe saptamana la cumparaturi. Cum de ce ? Crezi ca salata cumparata acum 5 zile mai e proaspata? Sau ca fructele nu incep sa se strice ? Alimentele sanatoase sunt cele proaspete, asa ca da o fuga la supermarket sau in piata de 2 ori pe saptamana.

 

Ti-am povestit deja despre lista pe care o fac inainte sa plec de acasa. Ma gandesc ce as putea adauga la meniul meu si pun pe lista toate ingredientele sanatoase de care am nevoie.

Daca vrei sa cumperi alimente neperisabile, sugestia mea este sa iei o cantitate cat mai mare. Cereale integrale, nuci sau fructe confiate. Orice vrei si e sanatos de mancat si se pastreaza in camara. Asa iesi si mai ieftin.

Ultima regula si cea mai importanta a mersului la cumparat de alimente serioase este sa o faci dupa ce ai mancat. Nu ai nevoie de alti stimulenti, cum ar fi pofta sau foamea, care sa te influenteze la cumparaturi.

 

Tags:
Cumpara alimente sanatoase
regim de viata sanatos
mancare sanatoasa
cereale integrale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare