Cumpara inteligent

Nu exista zi in care sa nu pleci de acasa gandindu-te ca de data asta vei reusi sa cumperi doar ce iti trebuie de la supermarket. Indiscutabil lucrul asta nu se intampla. Cumpara inteligent si vei ramane cu mai putine gauri in buget si cu mai putine produse inutile.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se numeste marketing si tocmai ce ai fost victima lui. Ca sa supravietuiesti unei sedinte de cumparaturi in hypermarket, trebuie sa respecti o serie de reguli. Prima este sa eviti sa iei un cos imens. Studiile arata ca nu te vei opri pana ce nu il vei umple pana la refuz. Ideea e sa iei un cos mic, din acela pe care sa il tii in mana. La un moment dat fie te vei satura sa il cari, fie ca deveni neincapator.

Al doilea sfat este sa pleci la cumparaturi cu bani cash nu carduri. Cu ocazia asta nu vei mai avea impulsul de a cheltui tot ce ai in cont si va disparea si frustrarea care vine odata cu gaurile din buget.

S-a demonstrat ca ne e mai greu sa dam banii din mana decat sa platim cu cardul pentru simplul motiv ca nevazandu-i, nu putem constientiza ca ii cheltuim.

Cumparaturi de sezon

Despre trucul cu muzica s-a vorbit excesiv chiar. Stim cum functioneaza. Managerii pun muzica slow in orele in care nu prea e nimeni in magazin si vor sa te tina cat mai mult la rafturi si maresc ritmul cand e foarte aglomerat, ca sa cumperi si sa pleci.

Nu te lasa influentata, baga-ti castile in urechi si asculta muzica ta. Important e sa mergi si singura la cumparaturi pentru ca, deseori, te trezesti ca mai cer si copiii diverse nimicuri si nu prea poti sa-i refuzi.

Cumparaturi din... ochi

M-am pacalit de multe ori cu asa zisele reduceri. De asta e indicat sa citesti cu atentie toate etichetele de pret. Altfel risti sa te trezesti la casa ca platesti dublu. Cui nu i s-a intamplat macar o data asa ceva? Cumpara inteligent si pentru mai multe trucuri, arunca un ochi pe prevention.com. 

Tags:
Cumpara inteligent
reduceri
suprapret
cumparaturi pentru Crcaiun
Craciun
lista de cumparaturi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare