Fii la curent cu tendintele alimentare ale anului 2018

Stil culinar 11.01.2018 dietetik
Natural, aromat si colorat. Acestea sunt cuvintele de baza pentru anul 2018. Era si timpul sa ne orientam iar catre natura. Ne-am saturat sa consumam atatea alimente pline de chimicale, care ne fura sanatatea si ne aduc multe kilograme in plus. Un alt aspect important al noului an este culoarea. Ne place tuturor o mancare care se prezinta bine vizual si care ne imbie toate simturile.
 
Anul 2018 este un an colorat si din punctul de vedere al mancarurilor internationale. Este anul in care se imbina bucataria mexicana cu cea indiana, thailandeza, chineza, frantuzeasca si orientala, iar originalitatea ingredientelor este de asemena extrem de importanta. Incepe sa ne preocupe din ce in ce mai mult modul in care sunt produse alimentele, procedeele prin care trec si chiar etichetarea lor. Oamenii incep sa fie din ce in ce mai preocupati de calitatea lor, lucru care trebuia sa conteze si pana acum, dar stiti vorba aceea cum ca niciodata nu este tarziu.
 
Mancand sanatos vom reusi sa slabim, sa ne mentinem silueta dorita si vom reusi sa prevenim cele mai comune boli, respectiv obezitatea, cancerul, bolile cardiovasculare, problemele digestive, etc. Ceea ce mancam se reflecta si asupra pielii, asa ca vom reusi sa avem o piele lipsita de acenee, mai curata si mai radianta. Iata care sunt tentindete:
 

1.Puterea pudrelor

 

Aproape ca sunt nelipsite in supe, salate, batoane proteice, shake-uri sau smoothie-urile de fructe. Au arome puternice, dar sunt naturale 100%. Acestea pot fi din spirulina, turmeric, cacao, macca, matcha, kale, etc. 
 

2.Aroma Orientului Mijlociu

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Trebuie sa recunoastem ca Orientul Mijlociu nu inceteaza sa ne surprinda cu aromele exotice si deosebite. Este greu sa rezisti mancarurilor lor colorate si aromate. La moda vor fi atat alimentele specifice cat si condimentele iuti precum:
 
  • Humus
  • Pita
  • Cardamom
  • Harissa
  • Za’atar
  • Usturoiul negru
  • Curry
 
Iata ca aceasta parte a lumii nu are de oferit numai mancaruri de tip fast food nesanatoase. Aveti de ales dintr-o multime de mancaruri sanatoase, dar trebuie sa-ti placa aromele intepatoare, pentru ca nu oricine este obisnuit cu gustul picant.
 

3.Ciuperci deosebite ( medicinale)

 

Exact cum sugereaza si numele, este vorba despre niste soiuri de ciuperci asiatice cu puteri medicinale extraordinare. S-a demonstrat ca multe afectiuni comune pot fi tratate si prevenite prin consumul lor regulat. Partea buna la aceste ciuperci este ca pot fi consumate si sub forma de pudra, fapt care le recomanda pentru smoothie-uri, shake-uri, supe si condimente pentru diverse mancaruri. Puteti alege ciuperci medicinale precum:
 
  • Cordyceps
  • Reishi
  • Chaga
 
*Desigur mai sunt cateva soiuri, dar acestea sunt cele mai cautate.
 
 

4.Globalizarea taco-ului

 

Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fie fan taco. Acesta este o mancare traditionala in America de Sud, dar s-a extins peste tot in lume, inspirand si celelalte bucatarii. Exista multe variante in care se poate face, dar asta depinde de gusturile fiecaruia. Cert este ca poate fi inclus in categoria mancarurilor de tip fast food, pentru ca se gateste rapid, dar este mult mai sanatos. Pentru realizarea pitei se va folosi taratea de ovaz, iar pentru umplutura carne slaba de pasare si multe legume.
 

5.Apele aromatizate

 

O alternativa usoara de a ne face sa consumam 2 litri de apa zilnic este sa facem apa cat mai interesanta si sanatoasa, astfel ca apa aromatizata a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in toate dietele sanatoase. Se face usor din fructe, legume si gheata si este o buna solutie de a evita sucurile carbogazoase deloc sanatoase. In cazul apei aromatizate, putinul acid este dat de citrice.
 

 

6.Verdeturi, frunze si radacini

 

In anul 2018 nu se pierde nimic, mai ales dintr-un aliment natural si asta pentru ca toate partile sunt bogate in nutrienti esentiali pentru sanatate si silueta. Asa ca te poti bucura de tot felul de radacinoase si frunze intregi, consumate in stare cruda cel mai adesea pentru prospetime.
 

7.Faina fara gluten

 

Din cauza multor persoane care au intoleranta la gluten, am ajuns sa ne orientam spre diverse tipuri de alimente care sa nu contina gluten. Un aliment uzual ar fi faina, asa ca la moda va fi faina de banane verzi, pe care o poti gasi in magazinele BIO.
 

8.Proteine vegetale

 

In ultimii ani, oamenii au inceput sa includa din ce in ce mai multe legume in alimentatie, ceea ce nu este un lucru rau deloc.
 
 
 

9.Arome florale

 

Cine ar fi crezut ca pot fi folosite si in mancaruri, dar iata ca se poate. Se pot face supe, salate, smoothie-uri, infuzii si diverse sosuri si dressing-uri. Cele mai utilizate sunt:
 
  • Trandafirul
  • Lavanda
  • Hibiscus
  • Soc
 
 
 
Sursa: buzzfeed.com;

 

Tags:
2018
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare