Luna de nastere poate indica de ce boli o sa suferi

Oamenii de stiinta au analizat datele de nastere a 1,7 milioane de pacienti din New York si au descoperit 55 de boli care au legatura cu anotimpul nasterii. Afla de ce boli ai putea suferi! 

Mai multi cercetatori de la Universitatea din Columbia au comparat 1.688 de boli cu datele de nastere a 1,7 milioane de new yorkezi si au descoperit ca 55 dintre boli au stransa legatura cu anotimpul in care s-au nascut pacientii. Astfel, cei nascuti in lunile mai si iulie au cel mai scazut risc de boli, in timp ce persoanele nascute in lunile octombrie si noiembrie au riscurile cele mai mari
 
In ceea ce priveste cel mai mare risc de boli cardiovasculare, cercetarile au indicat lunile martie si aprilie, iar bolile respiratorii, octombrie si noiembrie.  Luna noiembrie aduce pentru bebelusi risc de boli reproductive, boli neurologice, dar si ADHD.
 
 
Cei nascuti in iulie sau octombrie au sanse mari sa sufere de astm, iar persoanele care au venit pe lume in martie au cel mai mare risc de fibrilatie atriala, insuficienta cardiaca congestiva si tulburare a valvei mitrale.
 
„Este important ca aceste rezultate sa nu ne panicheze pentru ca exista si alti factori decisivi, cum ar fi regimul alimentar si exercitiile fizice. Aceste date vor ajuta oamenii de stiinta sa determine factori de risc din mediu si sa gaseasca mecanismele din mediu care duc la aceste asocieri”, a explicat Nicholas Tatonetti, doctorul care a condus studiul. 
 
Un studiu anterior realizat in Danemarca a indicat lunile cu riscul cel mai mare ca fiind mai si august, adica cele in care lumina soarelui este la acelasi nivel din perioada iulie si octombrie in New York. 
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Foto: Heptanewsroom.cumc.columbia.edu

 

Tags:
nastere
boli
sanatate
doctor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare