Mancatul sanatos depinde de ambalaj si comoditate

Comoditate 

«Cu cat creste dificultatea de a prepara sau a desface un aliment, consumul acestuia scade», afirma Brian Wansink, expert en marketing nutritional. Un bun exemplu care confirma rezultatul studiului, este cel al fructelor. Majoritatea persoanelor afirma ca nu consuma fructe din cauza ca le este “lene sa le spele si sa le decojeasca”. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Investigatiile U.S Army Natick Research publicate in revista Appetite au reafirmat efectele efortului minim si in ceea ce priveste consumul de apa. Participantii la sondaj care aveau sticla de apa desfacuta pe masa au consumat de doua ori mai multa decat cei care aveau sticlele la 12 m departare. Acest experiment a demonstrat ca factorii ambientali pot afecta intr-un mod relevant calitatea vietii si in ceea ce priveste consumul de apa. 

Timp 

Referitor la cantitatea de mancare aleasa la restaurantele self service, American Dietetic Association a realizat un experiment pe baza de fotografii. Rezultatul a fost deasemenea legat de comoditate, timp si accesibilitate: in patru momente diferite ale zilei, dar cu aceeasi oferta de meniuri, cu cat subiectii asteptau mai mult la coada si conversau, cu atat isi incarcau tavile cu o mai mare cantitate de alimente. 

Marimea recipientelor  

Instructiunile nutritionistilor referitor la factorii de influenta externi precum atmosfera, rapiditatea serviciului, luminozitatea localului, nivelul de zgomot, compania, dimensiunile portiilor si comoditatea accesului la alimente, pot schimba primul impuls al oricaruia dintre noi. Primul sfat pentru alegerea adecvata a cantitatilor, in scopul de a evita cresterea necontrolata in greutate, este alegerea pungilor cu mancare de dimensiunile cele mai reduse, a bolurilor si farfuriilor cu o capacitate de doua ori mai mica decat cele normale, a sticlelor de bauturi carbogazoase in format mic, sau achizitionarea alunelor, nucilor si semintelor cu coaja, pentru a face efortul de a le decoji si astfel a manca mai putin.

Tags:
alimente
ambalaje
fast-food
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare