OMG! Am vergeturi!

Cand am ochit “dungulitele” pe piele, am zis in prima faza ca mi se pare mie, ca nu este buna lumina. Am dat cu tone de crema hidratanta pentru ca mai apoi sa ma chinuiesc sa inlatur grasimea lasata pe piele si cu toate acestea am observat cum micile imperfectiuni nu mai imi sareau de departe in ochi. Pe semne ca acum trebuie sa-mi pun ochelari sau…? Eh, a mers in prima faza cu crema hidratanta, dar as vrea ceva ca sa le fac sa dispara. O bagheta magica, va rog! Dar de unde, nu exista asa ceva :) Poti doar sa le previi.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Suferiti si voi din cauza vergeturilor? Nu stiti ce sa faceti ca le diminuati? Ori poate vreti sa stiti in ce consta tratamentul de prevenire? Atunci, ati nimerit bine! Aveti aici o patita. Nu cred ca mai sunt femei in dulpiorul carora sa nu gasesti creme…de orice fel. De la creme de ingrijire a fetei, pana la creme destinate ingrijirii corpului. Eu una, ma pot lauda cu un astfel de dulap (nu vreti sa stiti cat este de mare :)) si inca mai am nevoie de cateva. Eh, ce vreti si voi acum? Doar stiti cum sunt femeile, nu? Pai si atunci de ce va mai mirati!?

 

In primul rand pentru a diminua nesuferitele de vergeturi, care strica imaginea aparent perfecta, folositi creme pe baza de vitamina E, care asigura nivelul optim de hidratare. Pe langa creme va trebui sa va inarmati si cu sticle de apa plata. Sau daca va tine portofelul puteti sa va faceti un peeling cu acid tricloracetic. Acesta distruge vergeturile noi formate (de un rosu-violet). Tratamentele cu retinoizi sunt si ele eficiente, caci strimuleaza secretia de elastina si refacerea nivelului de colagen din derma. Si pentru a vedea rezultatele este nevoie ca 3-6 luni sa faceti un astfel de tratament. Nu mai strambati din nas, doar v-am zis in prima faza daca va tine portofelul.

 

Pentru o piele fina si fara nicio imperfectiune, trebuie musai sa incercati cremele cu: elastina, colagen, aloe, vitamina A, E, alantoina. Mie ce-mi place la astfel de creme este mirosul placut. Este primul aspect pe care il am in vedere cand imi iau creme antivergeturi. Doar nu as vrea ca pielea sa-mi miroasa a peste, nu? Mai nou mi-a ajuns la urechi zvonul ca zincul ar preveni vergeturile. Probabil stiti cu totii ca zincul este unul dintre mineralele dupa care pielea noastra tanjeste. De exemplu, un ten cu imperfectiuni are mare nevoie de zinc. Insa, chestia aceasta cu "zincul previne vergeturile", este incadiscutabila.

 

Daca niciuna din aceste variante nu v-a solutionat problema, treceti si pe la solar. Dar, nu abuzati! Doar este bine cunoscut faptul ca o piele maslinie confera suplete si daca alegeti sa va inchideti culoarea pielii, vergeturile nu se vor mai vedea din luna. Si daca sunteti capricioase din fire, incercati tratamentul cu laser. 

Tags:
vergeturi
creme
vitamina A
vitamina E
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare