Part-time vegetarian

Nu ma pot trezi intr-o dimineata spunand ca de azi sunt vegetariana. Am nevoie de pasi mici in decizii atat de radicale. Iata de ce, incepand cu 1 ianuarie am inceput drumul spre vegetarianism. Momentan sunt part-time vegetariana, adica pana la ora 18. 
 
M-a inspirat jurnalistul Mark Bittman de la "The New York Times". Specializat pe sectiunea alimentara si implicat in protectia mediului, barbatul se confrunta cu crestere in greutate, probleme cu somnul si colesterol ridicat, cand a decis sa adopte un regim de viata sanatos.
  
Ce inseamna part-time vegetarian ? E simplu, pana la 6 seara faci tot posibilul sa nu te atingi de carne. Arunci, pentru siguranta, tot ce inseamna junk food sau snack-uri. 
 
Necesarul de vitamine ti-l asiguri din fructe, legume si cereale integrale iar cina poate fi un deliciu cu putina carne usoara si un pahar de vin. 
 
Procesul de trecere la un meniu complet vegetarian este complicat daca nu ai destul vointa. Si eu nu am, iata de ce prefer jumatatile de masura in cazul asta. 
 
Tin sa mentionez ca odata ce incepeti un asemenea regim veti slabi vizibil. Cu o singura conditie : sa nu exagerati cu numarul de calorii la masa de seara. 
 
Atentie insa, desi multi considera dieta vegetariana ca pe o dieta castigatoare prin insasi natura ei, lucrurile nu stau chiar atat de roz precum s-ar dori.
 
Foarte multe alimente utilizate in aceste diete contin grasimi si zaharuri care nu ajuta in nici un caz la scaderea in greutate, ba chiar dimpotriva.
 
 Despre capcanele din dieta vegetariana, vorbim in episodul urmator. 
 
Tags:
calculator calorii
dieta vegetariana
regim de viata sanatos
legume
fructe
the new york times
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Josephine
    1. Josephine 03.01.2011 13:26

    Iti recomand o chestie mai putin placuta, dar iti schimba viata. Asista o singura data la taierea unui animal/ pasare, si crede-ma...n-o sa mai treci nici pe la raionul de carne. La mine a functionat instant, doar ca eu am vazut in treacat 2 tipi pe strada, cred ca asteptau o masina ceva sa le transporte "victoria" :( La picioarele lor se afla un vitel taiat. Cand l-am vazut asa...mi s-a facut greata. Dar daca nu te lasi convinsa usor, sunt o groaza de documentare care arata cum ajunge carnea pe rafturile magazinelor.Sunt zeci de injectoare in depozit prin care se introduc substante de crestere, de culoare, de orice. Asa ca...mult succes :)

  • Mary Ana
    2. Mary Ana 22.10.2011 22:08

    Off ce-as vrea si eu sa devin vegetariana! am incercat o data dar pana la urma am revenit obiceiurile pacatoase de dinainte, n-am avut destula vointa!:( Iubesc animalutele din tot sufletul si mi-e groaza numai cand ma gandesc cat de mult sufera pentru ca mai apoi,noi sa le mancam:((

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare