Protectie solara

Vina vara! Primul gand trebuie sa te duca la protectia solara si la cremele care fac acest lucru, pentru ca daca vrei sa te bucuri de vara, trebuie sa te protejezi de soare si de efectele nocive ale acestuia. Unica solutie pe care o avem la dispozitie sunt cremele de protectie solara.

        

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cateva reguli sunt fundamentale si trebuie respectate, indiferent de anotimp, de fiecare data cand pielea ajunge in contact direct cu razele soarelui. Crema de protectie solara nu trebuie folosita doar cand esti la plaja. Ideal este sa o folosesti toata vara, dimineata dupa dus, pe pielea bine uscata. Si in oras, razele soarelui actioneaza asupra ta. Crema de protectie solara trebuie aleasa in functie de tipul de piele, dar foarte importante sunt si ingredientele pe care aceasta le contine.

Cele mai bune sunt  cremele cu un spectru larg, care sa blocheze atat actiunea razelor UV-A cat si UV-B, cu indice de protectie cel putin 15 (SPF 15). Radiatiile ultraviolete UV-B sunt razele care provoca arsuri si sunt factorul declansator al cancerului de piele, in timp ce razele UV-A se absorb profund in piele si provoca ridurile si imbatranirea prematura, ca urmare a producerii de radicali liberi.

Trebuie stiut ca Factorul SPF se refera numai la protec?ia UV-B, nu si la protectia UV-A, daca aceasta nu este mentionata explicit pe flaconul de crema de protectie solara. Ideale sunt cremele rezistente la apa, pentru ca acestea isi mentin proprietatile si daca inoti sau transpiri. Formulele de crema de protectie solara rezistente la apa te protejeaza mai bine si pentru un timp mai indelungat dar asta nu inseamna ca, in cazul in care esti pe plaja, nu trebuie sa improspatezi stratul de crema la fiecare doua-trei ore.

Daca alegi crema sau lotiunea potrivita aceasta nu va avea niciun efect negativ asupra pielii tale. Formule de creme de protectie solara sunt disponibile pentru toate tipurile de piele, iar ideea ca infunda porii sau duc la aparitia cosurilor este una falsa si periculoasa, scrie ehow.com.

Evita cremele cu factor de protectie foarte ridicat, pentru ca iti dau un nejustificat sentiment de siguranta. Astfel, vei sta mai mult decat este cazul expus la razele solare. In plus, ele ofera protectie doar impotriva radiatiilor UVB. Foloseste, creme si uleiuri si evita pe cat posibil sprayurile protectoare. Ele imprastie micro -particule extrem de nocive daca sunt inspirate. Evita produsele care contin oxibenzona si vitamina A. Oxibenzona patrunde adanc in piele si produce adesea reactii alergice. Palmitatul de retinil este o forma a vitaminei A si nu este stabil in contact cu soarele astfel ca poate produce pete sau iritatii. Cele mai bune sunt cremele de protectie solara care contin zinc, dioxid de titan sau Mexoryl SX. Lectura etichetei si intelegerea exacta a efectelor pe care le au ingredientele este obligatorie.  

O atentie speciala acorda tenului, iar pentru asta crema de zi fie trebuie amestecata cu o crema de protectie solara sau trebuie sa alegi un produs de ingrijire care sa te protejeze impotriva razelor ultraviolete. Crema de protectie solara vine la pachet cu palaria si ochelarii de soare!

O vara frumoasa sa aveti si un bronz sanatos!

Tags:
protectie solara
creme
ingrijirea tenului
viata sanatoasa
raze ultraviolete
radicali liberi
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare