Sa salvam mancarea adevarata

Blog 07.05.2012 Jeanette

Suntem in mai, luna perfecta pentru a planta atat flori pentru vara cat si legume pentru toamna. Cei care au gradinite de balcon, sau care sunt si mai norocosi si au o gradina pe pamant au devalizat deja unele raioane de seminte din hipermarket. Vedem si la multi dintre cititorii nostri ca sunt interesati sa isi cultive singuri busuiocul si alte condimente, iar in hipermarket se cumpara pachete intregi de seminte de ceapa verde, salata, spanac si rosii.

Ma intorceam acasa cu prada mea, dupa ce mi-am curatat si pregatit gradinita, m-am intalnit cu o prietena, si, discutand despre asta mi-am dat seama ca gresesc. De ce plantam singuri? Pentru ca este minunat sa ai la indemana legume si mirodenii proaspete, a caror origine si cretere le-ai controlat. Ei bine, nu este chiar asa. Daca suntem siguri ca nu folosim pesticide, hormoni de crestere, ca sa nu mai vorbim despre modificare genetica sau alte nebunii, cu toate astea, semintele de supermarket vor da intotdeauna produse de supermarket.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vorbind cu prietena mea, care e din Dobrogea, ne-am adus aminte de gustul adevarat al rosiilor - il mai tineti minte - din vremea in care gaseai toate soiurile de rosii, erau zemoase si gustoase si faceai o salata dintr-una singura. Imi amintesc ca o rosie buna putea sa-ti tina si de foame, te hidrata si iti arata ca viata e frumoasa, cu gustul acela. Mai gasim din cand in cand la taranii autentici, care vin cu rosii de gradina si cu lazi de la Metro.

Ei sunt cei la care ar trebui sa ne ducem dupa seminte, dupa bulbi si ce mai plantam. Ar trebui ca gradinita noastra, daca tot ne e draga si ne ajuta, sa ajute si ca mancarea adevarata, ca gustul adevarat si sanatos sa nu se piarda. E atat de greu, aproape imposibil in ziaua de azi sa mai mancam ceva "adevarat", incat macar propria noastra gradina ar trebui sa fie Edenul legumelor.

Tags:
alimentatie sanatoasa
pensiuni
agroturism
piete
alimente modificate
ingrasaminte chimice
legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare