Supa de ciuperci si smantana

Ingrediente:

1 ½ lingurita ulei vegetal
1 ceapa mare, taiata
½ lingurita tarhon uscat
¼ lingurita nucsoara, proaspat rasa
450 g ciuperci, curatate si feliate
½ cana faina
3 ½ cani supa de vita, cu o cantitate redusa de grasime (doar zeama)
1 cana smantana degresata
1 cana lapte degresat
Sare si piper proaspat macinat, in functie de preferinta pentru gust
Un varf de cutit de sos picant (tabasco)(optional)

Mod de preparare:


1. Intr-o cratita mare, incalziti ulei la foc mediu-mic.
2. Caliti ceapa timp de 5-7 minute sau pana cand se inmoaie.
3. Adaugati tarhonul si nucsoara si mai gatiti inca 1 minut.
4. Adaugati ciupercile, acoperiti cratita si lasati aproximativ 5 minute.
5. Presurati faina peste compozitia cu legume.
6. Dati focul la mediu si lasati pe foc, amestecand incontinuu, timp de 3-4 minute.
7. Adaugati supa de vita, treptat, si amestecati bine.
8. Lasati compozitia sa fiarba, amestecand ocazional, pana cand supa de ingroasa, aproximativ 5-7 minute.
9. Intr-un vas amestecati smantana cu laptele apoi adaugati aceasta compozitie peste compozitia cu ciuperci.
10. Lasati sa fiarba apoi luati cratita de pe foc.
11. Condimentati cu sare, piper si sos iute(optional) si serviti.

Informatii nutritionale:

Aceasta reteta este pentru 6 portii.
O portie contine: 115 calorii, 3g grasime, 1g grasime saturata, 11g proteine, 1g fibre, 336mg sodiu si 18g carbohidrati.

Pofta buna!
Tags:
ciuperci
lapte
smantana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare