VIDEO Cea mai varstnica maratonista are 92 de ani

Harriette Thompson a devenit duminica cea mai in varsta femeie care a terminat un maraton, la 92 de ani si 65 de zile. Ea a parcurs distanta de 42 de kilometri in 7 ore 24 de minute si 36 de secunde

"Eram foarte obosita la un moment dat. Pe la kilometrul 34, urcam un deal si m-am simtit ca la munte. Atunci m-am gandit: `Asta-i curata nebunie la varsta ta`. Dar m-am simtit mai bine imediat ce am inceput sa cobor", a povestit nonagenara. 
 
Fiul sau Brenny Thompson, in varsta de 56 de ani, a insotit-o pe tot parcursul maratonului, asa cum face de cativa ani. S-a asigurat ca este hidratata, ca are toti nutrientii de care are nevoie, a jucat rol de bodyguard, ba chiar a gestionat sesiunile de fotografii. 
 
 
"Acum ca sunt batrana toti vor sa aiba poza cu mine", spune batrana. "Brenny zice: `Nu o opriti, faceti-va un selfie cu ea, ca altfel n-o sa ajungem niciodata la final. Dar e amuzant. Tot ce trebuie sa faci este sa implinesti 90 si ceva de ani si primesti o groaza de atentie", glumeste femeia. 
 
"Ma tot gandesc ca nu merit atat de multa atentie, dar daca ajuta sau incurajeaza pe cineva, atunci ma simt bine. Imi imaginez ca daca eu pot s-o fac, atunci poate oricine, caci eu n-am fost alergatoare. Am descoperit doar ca este foarte inviorator. Ma simt de milioane cand ajung la final", a mai zis aceasta. 
 
Harriette este pianista si strabunica a 10 nepoti si participa la maratonul San Diego Rock ’n’ Roll de 16 ani. A ratat doar concursul din 2013, cand s-a luptat cu cancerul. De fapt, aceasta boala este principalul motiv pentru care femeia alearga: strange bani pentru cercetare, caci familia sa a fost greu incercata de cancer. Sotul sau alaturi de care si-a petrecut 67 de ani din viata a decedat de aceasta boala, ca si parintii ei si trei dintre fratii sai. 
 
"Motivatia asta face totul foarte personal, simt ca fac ceva important", a spus femeia. In 16 ani in care a participat la acest maraton, Harriette a strans 100.000 de dolari pentru o societate care se ocupa cu studierea cancerului.
 
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
maraton
alergare
sanatate
sport
motivatie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare