6 exercitii cu greutati pentru accelerarea metabolismului

Fitness 04.07.2016 Livia Caled

Cele mai eficiente exercitii pentru stimularea metabolismului sunt incontestabil cele cu greutati. Nu trebuie sa ridici greutati de multe kilograme, chiar si cele de 1 kilogram sunt eficiente daca le folosesti des.

Exercitiile cu greutati ard calorii, tonifiaza si maresc masa musculara, mentin inima sanatoasa, imbunatatesc circulatia sangelui, impiedica stagnarea in cura de slabire si ajuta la pierderea kilogramelor in plus intr-un mod mai rapid. Pentru inceput, poti incerca sa faci exercitii cu greutati de 3 ori pe saptamana, cate 10-15 minute pe zi. Daca iti faci un obicei din asta, atunci, cu siguranta, starea ta de sanatate va fi una mult mai buna. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata mai jos cateva tipuri de exercitii care te vor ajuta sa iti stimulezi metabolismul sa arda mai multe calorii:

 

1. Genuflexiuni cu greutati

Genuflexiunile sunt printre cele mai simple exercitii si pot fi facute la orice varsta. Cum procedezi? Tii in fiecare mana cate o greutate, tii bratele intinse si te apleci indoind genunchii dupa care revii la pozitia initiala. Desi par niste exercitii banale, ele sunt foarte solicitante. Repeta-le de 20 de ori in fiecare zi.

 

2. Fandari cu greutati

Spre deosebire de genuflexiuni care sunt solicitante, insa nu la un mod extraordinar de obositor, fandarile te vor face sa transpiri bine. Ele solicita foarte mult muschii picioarelor, insa sunt benefice si pentru spate. Daca folosesti si greutati, atunci vei antrena si bratele, iar gradul de solicitare va fi si el crescut.

 

3. Aplecari cu greutati

Acesta este un exercitiu destul de simplu, benefic si pentru spate si postura corpului. Ia cate o greutate in fiecare mana si apleaca-te in fata, spatele trebuie sa fie drept, genunchii usor indoiti si bratele intinse. 

 

4. Ridicari ale bratelor

Tine cate o greutate in fiecare mana si ridica bratele. Poti varia acest tip de exercitii cum vrei. O alta idee este sa intinzi bratele, paralel cu solul, si sa le balansezi. Aceste exercitii sunt foarte eficiente pentru a avea brate mai subtiri si mai tonifiate.

 

5. Exercitii cu kettlebell

Este simplu, doar tii greutatea cu ambele maini si ridici bratele cu coatele cat mai ridicate. Stiai ca exercitiile cu kettlebell ard 400 de calorii in doar 20 de minute? Diferenta intre kettlebell si gantere este centrul de greutate care la primul sta mai departe de mana decat in cazul clasicelor gantere. Antrenorii de fitness le recomanda in exercitii deoarece angajeaza intreaga musculatura si pun accent in partea de jos a spatelui, pe picioare si pe umeri. Daca nu ai kettlebell, poti folosi o greutate normala sau chiar o sticla de apa. 

6. Exercitii cu greutati care iti intaresc muschii abdominali

Un alt exercitiu foarte bun pe care il poti face cu greutati este sa stai pe spate, cu picioarele ridicate si flexate ca in poza de mai jos. Tine in fiecare mana cate o greutate si intinde bratele deasupra pieptului, dupa care deasupra capului.

Citeste si Exercitii usoare care topesc grasimea de pe coapse.

 

Tags:
exercitii greutati
accelerare metabolism
metabolism lent
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare