8 alimente care iti tin de sete

Stii foarte bine lectia ca trebuie sa bei 8 pahare de apa pe zi. Iarna nu prea simti nevoia, dar vara, cand transpiri intens, este foarte usor sa te deshidratezi. De aceea este important sa te straduiesti sa bei cei 2 litri de apa pe zi. Si daca lichidul transparent nu prea te imbie, chiar daca apelezi la tot felul de trucuri, afla ca exista alimente care contin foarte multa apa si care te ajuta sa te mentii hidratata. 
 
Castravetele 
 
Este una dintre legumele care contine cea mai multa apa, adica 96,7%. In plus, este plin de vitamina C. Fa-ti o supa racoritoare din castravete, un smoothie rece sau adauga cateva felii in apa. 
 
Dovleceii
 
Imediat dupa castraveti se claseaza dovleceii, cu un continut admirabil de 95%. In plus, au vitamine si minerale, cum ar fi potasiu, fosfor, calciu, vitamina A, C si acid folic.
 
 
Ardeiul gras
 
Cu doar 20 de calorii, ardeiul gras are 92% apa si contine si vitamina C, B3, B6, B9, K, potasiu, fosfor, magneziu, calciu. Deci ori il mananci de sete, ori ca sa fii sanatoasa, ori din ambele motive. 
 
Pepenele rosu 
 
Acest fruct contine 96% apa, deci te poti hidrata in timp ce ii dai corpului tau calciu, magneziu, potasiu, sodiu si saruri hidratante. Mai mult, pepenele verde te protejeaza de ultraviolete datorita licopenului, vitaminei C si beta-carotenului pe care il contine pulpa.
 
 
Semintele chia 
 
Aceste seminte sunt hidrofile, adica absorb foarte multa apa atunci cand sunt adaugate in smoothie-uri, lapte, iaurt sau chiar zeama legumelor cu care le combini. Prima data cand am mancat seminte de chia le-am adaugat intr-o salata de rosii si au absorbit tot sucul care altfel ar fi ramas pe fundul bolului. 
 
Iaurtul 
 
Obisnuit sau grecesc, iaurtul contine 85% lichide, pe langa proteine, calciu si electroliti. Adauga fructe de padure proaspete sau orice fructe iti plac si te vei bucura de o gustare hidratanta. 
 
Sosul de rosii 
 
Are putine calorii, 0% grasimi si 90% apa. Deci data viitoare cand ai tendinta de a pune maioneza sau alte sosuri cremoase peste mancare, mai bine adauga sos de rosii. 
 
Para 
 
Contine 80% apa, fibre care ajuta digestia, potasiu, vitamina C, vitamina K si cupru. Nu contin sodiu si nici colesterol. Iti sugeram sa incerci salata de spanac cu pere si branza

 

Tags:
sete
apa
hidratare
pepene rosu
castraveti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Flory
    1. Flory 02.07.2014 09:13

    Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: toleflorina@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare