9 lucruri pe care nu stiai ca le poti face cu mierea

Legenda spune ca frumoasa Cleopatra se imbaia in cazi pline cu miere si lapte. Fie ca e adevarat sau nu, ar fi cam frig sa incercam pe vremea asta o baie in lapte indulcit cu miere. Cert este ca efectele pe care le are o masca de fata cu miere sunt vizibile cu ochiul liber si tot mierea este cel mai bun medicament.

Prima substanta dulce folosita de om este un puternic antiseptic si un excelent inlocuitor natural pentru zahar. Asa ca am decis sa va spunem ce puteti face cu mierea daca nu o mancati.
 
Miere pentru sanatate
 
1. Mierea te scapa de mahmureala. Daca te-ai distrat putin mai mult aseara, nu trai cu impresia ca nu iti mai trece niciodata durerea de cap. Cateva lingurite de miere, mancate pe stomacul gol, te vor ajuta sa iti revii. Secretul sta in fructoza pe care o contine mierea si care e responsabila de cresterea ratei de metabolizare a alcoolului din organism.
 
2. Mierea vindeca rani si arsuri. Agentii antiseptici din compozitie tin infectiile la distanta, grabesc inchiderea ranilor si fac sa dispara cicatricele inestetice. Mierea ajuta la regenerarea pielii prin uscarea tesuturilor afectate si stimularea formarii de noi celule. Aplicand comprese cu miere pe zonele cu probleme, vei minimiza gravitatea leziunilor si vei redobandi aspectul proaspat si sanatos al pielii, fara cicatrice.
 
3. Mierea amelioreaza durerile de gat si tusea. Indulceste sucul de la o lamaie cu 2 lingurite de miere si bea totul. Face minuni.

Nota Bene: o lingurita cu miere are doar 22 de calorii, nimic nu te poate impiedica sa o folosesti ca energizant natural in acesta perioada.
 
 
 
Miere pentru ten stralucitor
 
4. Mierea hidrateaza tenul. Foloseste putina miere din borcan pe zonele aspre. Putina miere masata pe buze, coate si chiar pe maini lasa pielea extrem de fina. Secretul este sa o lasi sa actioneze jumatate de ora inainte de a curata zona.
 
5. Mierea reconditioneaza parul. O poti folosi cand ramai fara balsam. Trebuie doar sa adaugi o lingurita in samponul pe care il folosesti si iti va revigora podoaba capilara. Daca vrei un balsam mai eficient, combina mierea cu ulei de masline si lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute. In tot acest timp strange parul intr-un coc si lasa-l intr-un prosop bine strans in jurul capului.
 
6. Mierea te ajuta sa iti relaxezi corpul. Fa o baie relaxanta la sfarsitul unei zile lungi la birou. Ca sa iti pregatesti baia, trebuie sa adaugi in cada plina 2 lingurite de miere si 3 picaturi de lavanda. Amesteca-le pe toate intr-o cana cu apa fierbinte si pune-le in cada.
 
7. Mierea lupta cu cosurile. Acneea incapatanata e pusa pe fuga de cate un mic mot de miere, plasat strategic pe varful cosul care te supara. Peste miere pune si un mic bandaj si lasa-l sa actioneze o jumatate de ora.
 
Mierea in bucatarie
 
8. Mierea energizeaza organismul. Ai putea incerca sa renunti la cafea. Nu te teme, energia ti-o iei din cana de ceai indulcit cu miere.
 
9. Mierea inlocuieste zaharul cu succes in retete. E simplu, trebuie doar sa inlocuiesti fiecare masura de zahar cu 3/4 dintr-o cana de miere. Restul de 1/4 poate fi compensat cu praf de copt. A, e musai cand faceti schema sa reduceti si temperatura cuptorului cu 25 de grade.
 
Acum punem pariu ca mierea se foloseste cu succes si in prajiturile de Craciun. Aveti o reteta?
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
miere
inlocuitor zahar
masca cu miere
mierea calmeaza tusea
mierea vindeca arsuri
ceai cu miere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare