Afla ce mananca nutritionistii la mesele principale si gustari

Stil culinar 14.01.2019 dietetik
Acesta este un subiect care a starnit dintotdeauna curiozitatea tuturor. Cum nu oricine isi permite sa apeleze la serviciile unui nutritionist, oamenii sunt curiosi daca si ei pun in practica secretele pe care le dau clientilor contra cost. Intr-adevar, regimul alimentar poate sa difere de la o persoana la alta, dar asta nu inseamna ca nu exista anumite puncte comune. In fond, nutritionistii sunt si ei oameni, au pofte si le place sa manance, dar ideea este ca stiu exact cand si cum sa consume anumite mancaruri sau alimente. Noi am descoperit secretele lor, iar acum te poti bucura si tu de ele gratis.
 
La prima vedere te gandesti ca cine stie ce secrete si ce meniuri au nutritionistii, dar nu este deloc asa. Ei sunt dovada vie ca poti manca ce-ti place daca stii cand sa consumi acel ceva si ca se poate sa ai o silueta slaba si atletica fara prea mult efort si fara meniuri ce trebuie respectate pas cu pas. Intr-adevar, la nutritionisti ajung persoane cu diverse probleme alimentare si metabolice, iar sfaturile si meniurile pot sa difere de la o persoana la alta, dar se poate sa avem o alimentatie sanatoasa si consistenta in permanenta ca sa nu avem nevoie de diete draconice din cand in cand. Toata lumea stie ca ele lezeaza organismul si il secatuiesc de nutrienti importanti.
 
Vei fi uimit sa descoperi ce stil culinar simplu, dar de efect au nutritionistii. Nici vorba de infometare si nici macar nu tin un meniu anume. Te-ai fi asteptat ca regimul alimentar sa fie unul vegan, dar nu este deloc asa. Nutritionistii stiu foarte bine, motiv pentru care recomanda tuturor un regim alimentar variat, sanatos si echilibrat ca sa aducem organismului toti nutrientii de care are nevoie. Iata care este regimul alimentar zilnic al nutritionistilor:
 
1.Nu consuma fructele in timpul meselor sau imediat dupa masa ca sa nu ingreuneze digestia. Ei spun ca cel mai bun moment sa consumi fructe este in prima parte a zilei pe stomacul gol si pentru un plus de energie. Se recomanda cate 1-2 fructe diferite in fiecare zi.
 
2.Nici o zi fara supe, dar nu supe grase si mult prea consistente din vita, peste, carnati, smantana, oua, etc. De regula, consuma in fiecare zi la pranz un bol cu supa sau bors de zarzavaturi sau supe crema din legume, verdeturi si ierburi aromatice. Trucul consta in faptul ca o supa te ajuta sa mananci mai putin din urmatorul fel de mancare.
 
 
 
3.Nu consuma aproape deloc carne de vita, vitel, porc, gasca, indiferent ca este vorba de carne macra. Nu degeaba suntem sfatuiti sa evitam carnea rosie, care nu doar ca ingrasa, dar aduce si o multime de probleme de sanatate. Nutritionistii consuma carne slaba gatita la grill, la cuptor sau prin fierbere si consta in piept de pui, piept de curcan, copanele mici de pui, fructe de mare, peste gras si fara spini (somon, tilapia, pangasius), ton in apa, hering si uneori cod sau macrou.
 
4.Nu trece o zi fara salate, care evident ca sunt lipsite de smantana, prea multe oua, dressinguri grase, cascaval, branza nesanatoasa sau alte ingrediente cu multe calorii. De regula, salatele sunt simple, contin mix-uri de legume crude, iar verdeata si ierburile aromatice abunda (patrunjel, salvie, menta, busuioc, oregano, rozmarin, marar, varza kale cruda, spanac crud, rucola, etc.).
 
 
5.Cel mai sanatos regim alimentar este cel mediteranean si asta pentru ca imbina perfect principiile vegane cu cele vegetariene, iar rezultatele nu constau numai in slabire, ci si in imbunatatirea si mentinerea sanatatii. Asta inseamna ca se bazeaza mai mult pe proteine de origine vegetala, dar consuma si alimente de origine animala. Secretul combinarii lor consta in proteine vegetale intr-o cantitate mai mare in farfurie si doar o palma de carne slaba. Afla aici regulile dietei mediteraneene!
 
 
6.Cand li se face pofta de dulciuri nu consuma rontaieli sau alte produse nesanatoase si pline de zahar rafinat si chimicale. Apeleaza la tot felul de fructe si le consuma ca atare sau sub forma de inghetata, budinca, porridge sau salate de fructe colorate.
 
 
7.Probabil te intrebi ce mananca si la cina. Ei bine, spre surprinderea ta consuma si carne la cina, slaba evident, dar in combinatie cu o cantitate mare de salate de cruditati.
 
8.Consuma fresh-uri din 2 in 2 ore ca sa elimine toxinele, sa aduca nutrientii necesari organismului si sa ajute digestia.
 

 

Tags:
ce mananca nutritionistii
gustari
mese principale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare