Consumati alimente sanatoase pentru un ten frumos!

Secrete 17.07.2009 Madalina Stama

Eu vreau sa mananc sanatos si asta sa se vada prin toti porii. Voi nu vreti asta? Ce poate fi atat de greu sa adoptati o alimentati corecta, bogata in nutrienti? Stiti ce se spune despre apa? Ca este elementul datorita caruia a aparut viata. Daca consumati cel putin opt pahare cu apa pe zi, va veti mentine pielea tanara si sanatoasa mai mult timp.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu se pune la socoteala apa din bauturile dulci sau cofeinizate. Apa trebuie sa fie pura, curata, ca sa reinvioreze celulele pielii. Apa hidrateaza in acelasi timp celulele pielii, ajutandu-le sa elimine toxinele si sa asimileze mai usor nutrientii proveniti din hrana. Experti in nutritie ne instiinteaza ca daca organismul este bine hidratat, transpira si astfel se mentine pielea curata. Eu una ma car cu sticle cu apa minerala, beau aproximativ doi litrii de apa de zi si asta imi face foarte bine.

 

Morcovii
Sunt o sursa buna de vitamina A, care este de altfel benefica pielii. Morcovii sunt bogati in antioxidanti, care previn distrugerea celulelor pielii de catre radicalii liberi. Organismul are mare nevoie de vitamina A pentru a mentine dezvoltarea celulelor pielii, in timp ce un deficit de vitamina A poate cauza uscarea epidermei. Pe langa aceasta morcovii contin fibre, biotina, vitamina K, C, B6, potasiu si tiamina.

 

Mie imi place sa mananc morcovii proaspeti, pur si simplu ca sa-mi potolesc foamea intre mese obinuiesc sa mai rontai morcovi. Voua va plac morcovii? Ii puteti consuma in salate, proaspeti sau sub forma de smoothie in combinatie cu fructe ori alte legume. Recunosc ca am incercat si ultima varianta. Oricum este mult mai sanatos sa consumati sucuri de fructe ori legume decat bauturi carbogazoase.

 

Daca primele ofera organismului dumneavostra vitamine si minerale, bauturile carbogazoase nu au astfel de nutrienti, dar trebuie sa recunoastem ce-I drept ca sunt si ele bogate in ceva si anume in…aditivi alimentari.

 

Tags:
alimente sanatoase
ten sanatos
morcovi
coacaza
somon
ceai verde
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare