Asa trebuie consumati castravetii ca sa topesti jumatate de kg pe zi

Daca vrei sa vezi o minune in ceea ce priveste slabirea intr-un timp scurt, trebuie incluzi castravetii in dieta ta. Aceasta dieta este foarte prietenoasa si gustoasa si este ideala mai ales in sezonul cald. A venit timpul sa nu te mai complici cu tot felul de diete restrictive ce presupun respectarea unor meniuri imposibile, ci consuma regulat castraveti atat la slabire cat si la mentinere. De ce crezi ca recomandam in sezonul cald aceasta leguma? Ei bine, se pare ca nu exista alta cu continut atat de mare de apa incat sa hidrateze perfect corpul si sa te ajute sa faci fata temperaturilor ridicate, dar care sa ofere si satietate si sa aduca un aport foarte mic de calorii in acelasi timp. Nu degeaba poti da jos jumatate de kilogram sau chiar 1 kilogram pe zi daca consumi castravetii in cantitati mari. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, ci doar sa testezi si sigur castravetii vor deveni cei mai buni aliati ai tai atat primavara cat si vara. Oricat de sanatosi ar fi castravetii, la slabire se recomanda a fi consumati in anumite moduri pentru rezultate rapide si de calitate, dar vei descoperi totul in cadrul acestui articol.
 
Poate parea imposibil sa slabesti atat intr-o singura zi doar, dar iti explicam cum este posibil. Spuneam chiar de la inceput ca aceasta leguma contine foarte multa apa, respectiv 98% si este indicata spre consum mai ales in sezonul cald. Nu stiu daca ai observat sau nu pana acum, dar cand este cald afara oricine poate slabi mult mai usor indiferent de metabolism daca este sa faci o comparatie cu sezonul rece. Se intampla acest lucru pentru ca transpiram usor si eliminam mult mai multe toxine, iar castravetii vin din urma sa hidrateze si sa compenseze cu cantitatea de apa pierduta. De asemenea, castravetii nu te ajuta doar sa scapi de grasime, ci si de retentia de apa si asa se explica cel mai bine pierderea a aproape 1 kilogram pe zi.
 
Mai mult decat atat, castravetii sunt plini de tot felul de saruri minerale, vitamine, antioxidanti puternici gratie culorii frumoase de verde si numai fibre de calitate care imbunatatesc digestia si curata tractul intestinal. Daca este sa dai un restart sistemului digestiv, castravetii sunt cei mai potriviti. 
 
 
Probema cand vine vorba de consumul de castraveti este ca foarte multe persoane elimina coaja si culmea, cea mai mare parte a nutrientilor se gasesc tocmai la nivelul ei. Poate nu stiai, dar daca alegi mereu castraveti proaspeti si tineri vei observa ca au coaja mai subtire si nu ti-ar pune probleme la consum. Nu putem spune la fel si despre castravetii batrani. Coaja este amaruie doar atunci.
 
 

Cum consumam castravetii la slabire?

 
Evident, daca vrei sa scapi zilnic de cateva kilograme, este recomandat sa consumi castraveti la fiecare masa si chiar la gustarile dintre mesele principale. O cura de slabire se tine 7 zile sau maxim 10 zile. Nu te gandi acum ca te vei infometa si ca este cazul sa consumi multa paine pentru a obtine rapid senzatia de satietate. Iti dezvaluim in randurile urmatoare combinatii cu castraveti care merg in orice moment al zilei si care nu te infometeaza deloc:
 
1.Barcute din castraveti
 
Ai nevoie de jumatati de castraveti pe care sa le scobesti usor in interior si pe care sa le umpli cu:
 
  • Ton in apa
  • Sardine
  • Hering
  • File de somon afumat
  • Crema de branza cu verdeturi
  • Urda
  • Branzica de vaci
  • Branza Halloumi
  • Sunca slaba sau prosciutto
  • Alte legume si verdeturi – taiate marunt (decorare)
 
Castravetii pot fi taiati in multe feluri. Vezi aici idei de sandvisuri fara paine!
 
 
2.Snack cu humus din alte legume
 
Poti inlocui painea usor cu castravetii taiati in apa sau jumatati de castraveti. Poti consuma ce tip de humus vrei atata timp cat este consumat cu castraveti.
 
 
3.Frigaruie din castraveti
 
Ai nevoie de bete speciale din lemn sau metal, le infingi in castraveti si infasori castravetii cu fasii de somon afumat, peste fara spini si feliat, sunca slaba, prosciutto, mozarella sau fasii de piept de pui. Se lasa la cuptor cateva minute. Vezi aici sosuri light care merg la orice!
 
 
4.Salate inedite din castraveti
 
Improtant este sa predomine castravetii la salata, dar te poti juca si cu o cantitate mica din alte ingrediente. Poti adauga si cuburi rumenite de carne sau iaurt grecesc.
 
 
Mai poti consuma smoothieuri si ape aromatizate.
 

 

Tags:
topesti jumatate de kg pe zi
castraveti
consumati castraveti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare