Banane congelate

Alege banane coapte, sanatoase. Curata coaja, taie-le in felii, pune-le in pungi de plastic si baga-le in congelator. Vei avea oricand la dispozitie un dulce perfect - banane congelate. Bananele sunt ideale pentru ca iti ofera energie imediat dupa ce le-ai consumat. In momentul in care sunt congelate, bananele sufera o transformare remarcabila, avand o cu totul alta textura si alta aroma, pastrandu-si nealterate toate calitatile nutritive.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina B6, C, potasiu, magneziu si, nu in ultimul rand, fibre. Vitamina B6 este fundamentala pentru buna functionare a celulei nervoase, iar fibrele sunt esential necesare intr-o dieta sanatoasa. iar toate aceste proprieteti se pastreaza si in cazul bananelor congelate. Desi au statutul de fructe exotice, bananele sunt fructe pe care le avem la dispozitie tot anul.

In ciuda idelior preconcepute ca bananele ingrasa in 100 de grame de fruct sunt doar 100 de calorii. 

 

Aportul de fibre si zaharuri, cu ardere lenta, fac din banane cea mai buna gustare in perioada dietelor pentru scadere in greutate, pentru ca anuleaza senzatia de foame pentru mult timp. Iar gustul, aroma si textura bananelor congelate face din aceste fructe un mic rasfat. 

Ce se poate face cu bananele congelate? Le ai oricand la indemana daca vrei ceva bun de rontait. Sunt ideale. Poti pune peste ele sirop de ciocolata, alune, fistic, stafide si ai cel mai rapid si mai bun desert. Amesteca-le cu iaurt. Savureaza-le alaturi de putina frisca sau smantana degresata. Pune in valoarea aroma bananelor congelate adaugand scortisoara, vanile sau nucsaoara.

Pune banane congelate intr-un blender. Adauga putin lapte sau iaurt si vei avea cea mai fina si buna inghetata. Daca pui mai mult lapte vei avea cel mai delicat si gustos smoothie, scrie Care2.

Ce poti face cu bananele congelate? Depinde doar de imaginatia ta!

Tags:
banane congelate
banane
fibre
vitamine
inghetata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare