Cele mai bune supe arzatoare de grasimi ce previn racelile de toamna

Grasimile si caloriile acumulate pana acum nu au nicio sansa impotriva supelor potrivite! Iti devaluim exact ce trebuie sa consumi in cadrul acestui articol. Daca a venit frigul asta nu inseamna ca putem abuza de clasicele supe cu carnati, jumari si altele de acest gen. Nu fac altceva decat sa ingreuneze digestia, sa-ti aduca multe calorii si nu iti pot intari imunitatea. Supele propuse de noi sunt cunoscute ca fiind „aspiratoare de grasimi” si pot fi consumate in orice moment al zilei in cantitatea dorita. Sunt simple si practice, motiv pentru care sunt iubite de persoanele ocupate sau care urasca sa petreaca mult timp in bucatarie. Daca frigul tot isi intra usor, usor in drepturi, este necesar sa ne protejam imunitatea ca sa ne ferim de viroze, virusuri si alti microbi. Iti recomandam sa consumi supele propuse chiar in ziua cand le prepari ca sa te bucuri de nutrienti proaspeti si un gust uimitor.

 
1.Supa marocana din cuscus
  
Sigur nu ai mai mancat o supa asa dulce si colorata. Ai nevoie de :
 
• 75 grame de cuscus
• 3 linguri de ulei de masline
• 1 ceapa mare 
• 2 morcovi
• 1 cana de naut
• Verdeata
• Jumatate de cana de sos de tomate
• 1 rosie medie
• 4 catei de usturoi tocati
• 1 lingura de ghimbir ras
• Zeama de la o lamaie
• Coriandru
• Sare si piper dupa gust
• 2 linguri de condiment curry sau turmeric
• Patrunjel pentru decorare
 
 
  
 
2.Ciorba de salata simpla
 
Ingrediente:
 
• 2 salate mari de care soi vrei ca marime si culori
• 2 morcovi
• 1 ceapa galbena
• 1 legatura de marar
• 1 legatura de patrunjel
• 4-5 catei de usturoi
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 linguri de otet
• 1 mana de taitei – optional sau 3-4 linguri de orez integral
• 2 oua sau 4 oua – in functie de cat de consistenta si galbena vrei sa fie ciorba
• Sare si piper dupa gust
• Zeama de la jumatate de lamaie
• Jumatate de cana mare de iaurt grecesc cu putine grasimi sau smantana cu putine grasimi
 
Morcovul se da prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se calesc in vasul de ciorba timp de 2 minute pana devin sticloase. Nu uita sa adaugi si sare si piper. Adauga 1,5 litri de apa in vas si asteapta sa dea in clocot. Taie salata marunt sau in portiuni potrivit de mari dupa gust si lasa sa fiarba 15 minute. Bate oualele intr-un bol si adauga zeama de lamaie, iaurtul, otetul si condimente. Amesteca bine si adauga amestecul treptat in vasul cu ciorba si amesteca iar bine. Lasa 2-3 minute pe foc si apoi inchide-l si lasa ciorba sub capac.
 
 
3.Supa bulgareasca Tarator
 
 Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
• 1 castravete mare sau 4-5 mai mici – se taie rondele
• 1 capatana de usturoi
• 1 iaurt cu foarte putine grasimi (cel mai bun este cel grecesc)
• 500 grame de lapte de capra, cocos, migdale sau soia bio – poti incerca si laptele de magarita care este considerat medicament
• 3-4 cani de apa
• 2 linguri de ulei de masline 
• 2 linguri de nuca macinata 
• Sare si piper dupa gust
• O mana de marar tocat, dar poti adauga si patrunjel proaspat tocat
 
Poti lasa castravetii in coaja sau nu, depinde de tine. Acestia se taie cuburi sau se lasa rondele, cateii de usturoi se toaca, intre timp se amesteca iaurtul cu laptele sau apa, apoi se adauga si ingredientele ramase si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. 
 
 
4.Supa cu legume si fulgi de ovaz
 
Nu vei gasi o supa mai light si mai frumos colorata decat aceasta. Ingrediente:
 
• 1 cana de fulgi de ovaz sau jumatate de cana (depinde cat doresti) - vezi aici smoothieuri cu fulgi de ovaz pentru slabire
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 cana de morcovi
• 3 cani de bors sau zeama de la fierberea pieptului de pui
• 1 lingura de sos de soia bio
• 4-5 catei de usturoi faramitati
• 4-5 frunze de menta sau busuioc
• 1 legatura de patrunjel
• Jumatate de ceapa rosie
• 1 legatura de ceapa verde - decorare
• 1 lingurita de piper negru macinat
 
Ingredientele se taie dupa bunul plac si se fierb normal in zeama.
 
 
5.Supa de morcovi simpla
 
 
Iti trebuie:
 
 
• 1 kg de morcovi
• 2 cepe
• 1 radacina de pastarnac
• Cateva fire de praz
• 1 lingura de ulei de masline
• 1 legatura de patrunjel
• Condimente dupa gust
• 2 litri de apa
 
 
 
• Poti pune si 3 linguri de sos de tomate natural
 
 
 
 
 
Tags:
supe
supe arzatoare de grasimi
supe ce previn racelile
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare