Nu astepta sa vina frigul ca sa poti consuma supe! Exista si varianta de a consuma reci de vara. Nu necesita sursa de foc si sunt cat se poate de hranitoare si racoritoare in acelasi timp. In plus, organismul va castiga si mai multi nutrienti decat de obicei tocmai pentru ca ingredientele sunt cat se poate de proaspete. Nu vei pierde mai mult de 5-10 minute sa prepari o astfel de supa si te vei bucura in fiecare zi de supa proaspata. Pentru slabire si detoxifiere sunt cele mai indicate, asa ca le poti consuma cat de mult si des doresti. Nu exista deloc restrictii! Un mare avantaj este ca poti scoate in evidenta orice tip de leguma sau fruct daca prepari supe cremoase de vara. Poate parea ciudat la prima vedere sa prepari supe din fructe, dar noi am gasit retetele potrivite pentru fiecare gust. Daca vrei sa faci fata temperaturilor ridicate nu ezita sa consumi supele noastre!
1.Supa rece de castraveti si avocado
Ingrediente
• 1 castravete mare, fara coaja, taiat felii
• 1 avocado copt
• 2 fire de praz, tocate
• 1 cana de supa de pui sau de apa
• 3/4 ceasca de smantana
• 2 linguri de zeama de lamaie
• sare, piper
2.Supa rece si iute de pepene rosu
Ingrediente pentru 4 portii
• 6 cani de pepene rosu
• 2 rosii
• 1 castravete
• 1 ardei iute, tocat
• 1 lime
• 1/4 cana de patrunjel tocat
• 1/4 cana de busuioc proaspat, tocat
3.Supa rece de conopida cu ierburi aromatice
Ingrediente
• 4 cani si jumatate de supa de pui
•
1 conopida mare, taiata in cubulete - vezi
aici moduri delicioase de a prepara conopida
• 1 lingura de ulei de masline sau de cocos
• 2 cepe medii, tocate
• 1 1/4 lingurita de chimen macinat
• 1 lingurita de sare kosher
• 1 lingurita de turmeric macinat
• jumatate de lingurita de coriandru macinat
• 1/8 cardamom macinat
• un praf de piper negru
• cativa fulgi de ardei iute
• 4 catei de usturoi, tocati
• 1 frunza de dafin
• 1 cana de lapte de cocos
• 1 ligura de otet de mere
• marar proaspat (pentru servit)
4.Supa rece de rosii (Gazpacho)
Ingrediente:
• 3-4 rosii tocate cuburi si fara pielite
• 2 ardei grasi rosii
• 1 castravete taiat felii
• 1 ceapa taiata marunt
• 2 linguri de otet de mere
• 4 linguri de ulei de masline
• 4-5 catei de usturoi faramitati
• O mana de frunze de busuioc sau patrunjel proaspat
• Sare si piper dupa gust
• Zeama de la jumatate de lamaie (daca preferi o supa acrisoara)
• 1 ardei iute fara samburi – optional
5.Supa rece de dovlecei sau zucchini
Ingredientele necesare:
• 2 dovlecei mari
• 4-5 catei de usturoi
• 2 legaturi de patrunjel tocat
• 2-3 cani de apa
• Jumatate de cana de iaurt grecesc cu putine grasimi
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 lingura chimen macinat
• 4 frunze de menta
• Sare dupa gust
6.Supa rece de castraveti in stil bulgaresc
Ingrediente:
• 1 castravete mare sau 4-5 mai mici – se taie rondele
• 1 capatana de usturoi
• 1 iaurt cu foarte putine grasimi (cel mai bun este cel grecesc)
• 500 grame de lapte de capra, cocos, migdale sau soia bio – poti incerca si laptele de magarita care este considerat medicament
• 3-4 cani de apa
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 linguri de nuca macinata
• Sare si piper dupa gust
• O mana de marar tocat, dar poti adauga si patrunjel proaspat tocat
7.Supa rece de patrunjel
Ingrediente:
• 500 grame patrunjel
• 900 grame de zeama de supa de legume sau apa sau iaurt grecesc
• 4 cepe verzi sau rosii
• 3-4 catei de usturoi faramitati
• 180 grame de iaurt grecesc
• 2-3 linguri de ulei de masline
• Zeama de la o lamaie
• Sare si piper dupa gust
8.Supa crema de broccoli si cartofi
Ingrediente:
• 450 grame de broccoli
• 450 grame de cartofi
• 1,5 litri de supa zeama de legume
• 1 ceapa mare alba tocata
• 2 linguri de zeama de lamaie
• 3 linguri de ulei de masline
• Sare si piper dupa gust
• Crutoane facute in casa – optional
9.Supa rece de morcovi si ghimbir
Ingrediente:
• 1-2 cani de morcovi
• 2 cartofi
• 1 ceapa mare alba sau rosie
• 2-3 cm de ghimbir ras
• Zeama de la jumatate de lamaie
• 3 linguri de ulei de masline
• Sare si piper dupa gust
• 1 lingura de turmeric pudra
• 1 lingurita de scortisoara pudra
• Ierburi aromatice - optional
In cazul legumelor ce trebuie gatite, trebuie sa astepti sa se scurga de zeama, sa se raceasca si apoi sa fie faramitate la blender.