Ciocolata in cana

Ciocolata este o pasiune. Ciocolata este o dependenta sanatoasa, daca alegi ciocolata cu o concentratie mare de cacao. Si mai mult decat atat, ciocolata poate sa fie leacul pentru zilele reci de toamna si suport pentru moral. O solutie este ciocolata in cana in combinatii savuroase. De ciocolata calda a auzit toata lumea si in principiu stim sa o facem. Dar de vin fiert cu ciocolata ai auzit? Avem toate detaliile in cele trei retete de mai jos.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cappucino de ciocolata este linistea dupa-amiezelor de toamna. Pentru doua cesti ai nevoie de 200 de mililitri de lapte, doua linguri cu varf de smantana, 100 de grame de ciocolata neagra, simpla. Cum se face? Pune laptele si smantana intr-un vas si amesteca incet, pe foc mic. Marunteste ciocolata in blender sau da-o prin razatoare. Pune ciocolata in laptele cald si amesteca bine. Serveste cu frisca si cacao presarata deasupra. 

Afla totul despre ciocolata in dieta

Ciocolata calda. Pentru doua cesti de rasfat ai nevoie de 400 de mililitri de lapte, esenta de vanilie si o jumatate de lingurita de scortisoara, 150 de grame de ciocolata simpla, o lingura de zahar si nuscoara proaspat macinata. Pune laptele, vanilia si scortisoara impreuna pe foc. Cand laptele s-a incins bine, adauga ciocolata maruntita. Amesteca pana se topeste si se dizolva complet, dar fara sa fiarba. Adauga zaharul si amesteca. Pune un praf de sare. Pune in doua cani si presara deasupra putina nucsoara proaspat rasa.

Vin fiert cu ciocolata este reteta celor de la BBC. Super reteta, prefecta pentru dupa-amieze linistite in casa. Pentru doua cani ai nevoie de 300 de mililitri de vin rosu si dulce si 150 de grame de ciocolata neagra, plus vreo patru felii groase de portocala si un baton de scortisoara. Pune vinul pe foc si lasa-l sa fiarba impreuna cu feliile de portocala, vreo trei minute dupa ce incepe sa fiarba. Pune ciocolata macinata in bucatele si amesteca pana ce aceasta este complet topita. Ai grija ca dupa ce pui ciocolata amestecul sa nu mai fiarba, desi trebuie sa ramana mai departe pe foc. Cand ciocolata este topita da deoparte si, cu un blender vertical, omogenizeaza bine, astfel ca amestecul sa devina spumos. Pune in pahare si serveste. Combinatia este paradisiaca! 

Astept comentarii!

Tags:
Ciocolata in cana
vin fiert
ciocolata
ciocolata in dieta
cacao
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare