Cum elimini orice urma de alcool din corp

Oricine se asteapta la o stare crunta de mahmureala dupa petrecerea de revelion, mai ales daca a petrecut pana dimineata. Asta inseamna ca iti va fi rau o zi intreaga si este pacat sa pierzi ziua fara sa faci ceva productiv sau sa te relaxezi intr-un mod mai placut decat sa stai in pat. Chiar daca reusesti sa dormi cateva ore bune dupa petrecere asta nu inseamna ca alcoolul este eliminat complet, iar unele tipuri de bauturi au nevoie de mai mult timp ca sa iasa complet din sange. Nu uita ca nu te mai intalnesti cu timpul pretios de dupa revelion pentru ca apoi vei reincepe munca si trebuie sa incepi cu forte proaspete si cu perspective noi. Dar nu te ingrijora pentru ca iti vom dezvalui cele mai eficiente trucuri in randurile urmatoare si nu stim sa fi dat gres pana acum.
 
Ce este in fond starea de mahmureala si de ce apare? Ei bine, oricat de bine te-ai distra la o petrecere si cat de placut si relaxant pare alcoolul in acele momente, te gandesti apoi daca starea crunta de mahmureala a meritat toate acestea. Pana la urma, alcoolul se poate sa nu-ti priasca chiar daca ai consumat o cantitate mica de 1-2 pahare. Tot ce trebuie sa stii despre alcool este ca deshidrateaza crunt organismul ca si cum nu ai mai fi baut apa de zile intregi, iar afara sunt temperaturi toride la care cu greu poti face fata. Am facut aceasta figura de stil ca sa intelegi cat de nociv este alcoolul si ca sa stii ca starea de mahmureala este de fapt deshidratarea combinata cu subtantele toxice pe care le pot contine bauturile alese de tine.
 
In mod normal, pentru a preveni starea de mahmureala sau pentru a face aceasta stare mai usor de suportat, se presupune ca trebuie sa te hidratezi foarte bine inca din momentele cand alegi sa consumi alcool. De exemplu, daca consumi un pahar de bere sau vin poti consuma si un pahar cu apa simpla sau un smoothie fresh. Te va hidrata si va scadea din efectele negative ale alcoolului, avand in vedere ca nu va permite sa acumulezi prea mult alcool in sange. Daca consumi 4 pahare de bere sau vin va trebui sa consumi tot atatea pahare cu apa sau smoothie chiar in timp ce consumi alcoolul ca sa nu apuce sa intre in sange.
 

Dar ce facem cu urmele de alcool ramase chiar si dupa somn?

 

Chiar daca te simti putin mai bine sau nu cand te trezesti poti incerca pe loc urmatoarele lucruri:
 
1.Prepara-ti la blender cam 1-2 litri de suc de rosii proaspete, zeama de lamaie sau lime si o legatura de patrunjel. Exista studii care arata ca doar o mica cantitate de suc de rosii consumata te va ajuta sa scapi de 30% din cantitatea de alcool din sange, dar sa bei cat mai mult suc! Cantitatea pe care ti-o recomandam de suc de rosii va trebui sa-ti ajunga tot restul zilei, dar te asiguram ca te vei simti mult mai bine dupa prima cana de suc.
 
 
 
2.Ia o masa plina de proteine, dar sa fie de origine vegetala. Iti recomandam salatele simple de cruditati si deloc mancare gatita imediat cum te trezesti. Poti utiliza la salata cat mai multe rosii, patrunjel proaspat, marar, castraveti, ridiche, vlastari, zeama de lamaie si 2-3 cani de frunze de salata, 1 conserva de fasole rosie sau neagra, o conserva de porumb si 1 lingura de ulei de masline. Nu este musai sa adaugi si otet pentru ca lamaia are acelasi efect la salata. Poti consuma pe parcursul zilei cata salata vrei, chiar si 6-8 boluri daca este cazul numai ca sa scapi de orice urma de alcool, sa te hidratezi si sa-ti regenerezi ficatul.
 
 
3.Urmatoarea masa trebuie sa fie o supa calda de legume la care sa nu adaugi otet, oua, sosuri sau cine stie ce alte ingrediente cu multe calorii. Alege un mix de legume si bors de casa. Poti consuma dupa supa si o salata de rosii sau suc de rosii. Alege din 4 supe geniale de legume si zarzavaturi!
 
 
4.Fa 30 de genuflexiuni clasice dupa ce ti-ai mai revenit din starea de rau. Vei transira si vei elimina toxinele si apoi te poti relaxa intr-o cada plina cu spuma sau te poti plimba 30 de minute macar pentru energie.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
alcool
elimini orice urma de alcool
elimini alcool
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare