Cum sa alegi cea mai sanatoasa salata

Imi plac restauranturile cu salad bar. Pot petrece minute intregi in fata variatelor tipuri de salata fara sa stiu ce sa aleg. Experienta m-a invatat sa fac alegeri sanatoase asa ca nu mai mananc nimic inecat in sosuri grele. Iti spun imediat cum sa alegi cea mai sanatoasa salata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru un om obisnuit 23 de ani cu salata verde, intrarea in paradisul salatelor vandute in supermarketuri a fost una de impact. De la, de acum comuna salata iceberg pana la denumirile latinesti ale salatelor a fost un pas. Acum ne spargem in figuri cu Lollo Rosso, Lollo Biondo si Oak Leaf si am cam uitat de laptuci, dar asa cand ne loveste emanciparea.

Noroc ca ne mai aducem aminte printre frunze de Radicchio si Creson ca putem savura o salata sanatoasa cu spanac, stevie sau untisor. Pe astea cu denumiri romanesti le gasiti la taranii care vand ladite de lemn in fata supermarketului.

Cand alegi cea mai sanatoasa salata trebuie sa tii cont ca doza zilnica recomandata pentru un adult este de 3 cani.

 

O salata mare contine 10 calorii per cupa si e o sursa fantastica de vitamina A, C si K.

 

Nu toate salatele sunt insa extra-nutritive. Salata favorita a americanilor, iceberg, are cel mai scazut continut nutritional din moment ce contine 96% apa.

La polul opus se afla spanacul care iti poate aduce dublul necesarului de vitamina K, jumatate din necesarul de vitamina A recomandat si suficient calciu si fier. Stia el Popeye ce stia.

Salata Romana usor crunchy este o alternativa gustoasa care aduce o doza imensa de vitamina A. Si laptucile, care contin doar 4 calorii per portie, iti pot furniza jumatate din necesarul de vitamina A si K. Sa nu uit de Arugula – salata inrudita cu broccoli si cu varza – care contine nutrienti ce combat dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.

Cercetatorii citati de Greatist.com sustin ca e bine sa ne orientam spre salatele cu frunze mai inchise la culoare deoarece contin mai multi antioxidanti si nutrienti decat suratele lor cu frunze mai deschise. Care este explicatia ? Frunzele mai inchise la culoare absorb mai multa lumina si sintetizeaza mai multe vitamine.

Ti-am spus cum sa alegi cea mai sanatoasa salata. Acum spune-mi care e preferata ta.

 

 

Tags:
Cum sa alegi cea mai sanatoasa salata
salata
iceberg
spanac
untisor
regim de viata sanatos
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare